NieuwsDerde ster voor Angélus

Derde ster voor Angélus

08-09-2010

Château Angélus, premier grand cru classé in Saint-Emilion, is toegelaten tot de Olympus van de Franse wijnbouw. In de pas verschenen editie 2011 van de toonaangevende Guide Vert van de Revue du vin de France, alias Les meilleurs vins de France, is het bedrijf namelijk beloond met een derde ster. Deze beloning is gebaseerd op de uitstekende prestatie van Angélus in het grootse 2009, maar evenzeer op die in lastiger jaren als 2008, 2007 en 2006.

Top 10 Wijnwinkelwedstrijd bekend

Top 10 Wijnwinkelwedstrijd bekend

06-09-2010

De zoektocht naar de beste wijnwinkel van Nederland nadert de ontknoping! Bij welke winkel is de service ouderwets goed? Het assortiment breed en boeiend? Waar zijn de wijnadviezen verrassend en overtuigend? Wijntijdschrift Perswijn zoekt het uit, samen met de consument. De afgelopen maanden konden wijnconsumenten hun favoriete wijnwinkels nomineren en vervolgens stemmen op hun favoriet.

Bubbles on the Beach ondanks regen geslaagd

Bubbles on the Beach ondanks regen geslaagd

02-09-2010

Met proeverijen in de open lucht weet je het in Nederland nooit. De afgelopen editites van Bubbles on the Beach waren soms wat stormachtig en af en toe viel er een bui. Meestal was het echter heerlijk weer om buiten te kunnen proeven. Zo bar als bij de afgelopen editie was het niet eerder. Voor het eerst moest de proeverij binnen plaatsvinden. Toch bleek het zondag 29 augustus voor zo’n 170 mensen geen beletsel om af te reizen naar het strand van Zandvoort.

Franse bubbels winnen publieksprijs

Franse bubbels winnen publieksprijs

30-08-2010

Op Bubbles on the Beach, zondag 29 augustus in Zandvoort, werd de Méthode Ancestrale Brut van Château l'Enclos des Roses uitgeroepen tot publiekswinnaar. Alle aanwezigen mochten hun stem uitbrengen op hun favoriete mousserende wijn, Château l'Enclos was de favoriet.

Sommelier steelt voor 4 ton aan wijn

Sommelier steelt voor 4 ton aan wijn

27-08-2010

De sommelier van het befaamde Brusselse restaurant Bruneau heeft voor 400.000 euro aan wijn gestolen. Hij zou maandenlang iedere avond die hij werkte enkele flessen hebben meegenomen, die hij doorverkocht aan een tot dusver onbekende wijnhandelaar. In totaal zou het om ongeveer 1800 flessen gaan, waarvan sommige 2500 euro per stuk kostten.

Schrijfwedstrijd als extra motivatie

Schrijfwedstrijd als extra motivatie

08-08-2010

Thijs Akkerman won de Perswijn-schrijfwedstrijd met zijn interview met wijnhandelaar en Zuid-Afrika kenner Gerard Keijzer. De prijs: een reis naar Zuid-Afrika en publicatie van het stuk in Perswijn. "In eerste instantie dacht ik: wat jammer dat dát nou net het onderwerp is."

\

"Een schrijfwedstrijd is extra motivatie"

05-08-2010

Thijs Akkerman won de Perswijn-schrijfwedstrijd met zijn interview met wijnhandelaar Gerard Keijzer. De prijs: een reis naar Zuid-Afrika en publicatie van het stuk in Perswijn. “In eerste instantie dacht ik: wat jammer dat dát nou net het onderwerp is.

Stem op uw favoriete wijnwinkel

Stem op uw favoriete wijnwinkel

03-08-2010

De wijnwinkelverkiezing is van start, er kan gestemd worden. Ruim tweehonderd wijnwinkels in heel Nederland zijn de afgelopen weken genomineerd. Nu is de vraag: wat is de allerbeste? Stem vandaag nog! Klik om te stemmen

Thijs Akkerman wint Perswijn Wijnschrijfwedstrijd 2010

Thijs Akkerman wint Perswijn Wijnschrijfwedstrijd 2010

03-08-2010

De jury van de Perswijn Wijnschrijfwedstrijd 2010 riep unaniem het verhaal van Thijs Akkerman uit tot de beste inzending. Daarmee wint Thijs een reis naar Zuid-Afrika. Zijn artikel wordt bovendien in Perswijn gepubliceerd. Het commentaar van de jury: "Het verhaal van Thijs Akkerman stak ver uit boven de andere inzenders."

Wijn in nieuwe zakken

Wijn in nieuwe zakken

23-07-2010

Daphne van Geffen signaleerde 'm in de Franse supermarkt: de Bag in Box, zonder box. Dus nog makkelijker proppen in een overvolle koelkast en nog makkelijker meenemen. Wij zien voordelen!

Zuid-Afrika quiz: de antwoorden (en de winnaar!)

Zuid-Afrika quiz: de antwoorden (en de winnaar!)

12-07-2010

De Zuid-Afrika quiz van Perswijn is gewonnen door Ellis Kaspers uit Driebergen-Rijsenburg. Zij krijgt het braaiboek zo snel mogelijk thuisgestuurd. De juiste antwoorden op de vijftig vragen staan hier online.

Ulrich Franzen (54) dodelijk verongelukt

Ulrich Franzen (54) dodelijk verongelukt

24-06-2010

Afgelopen dinsdag 22 juni 2010 is de bekende wijnproducent Ulrich Franzen van Weingut Franzen in Bremm (Mosel) op tragische wijze om het leven gekomen. Franzen raakte met zijn traktor van het spoor in een wijngaard bij Neef, kiepte om en viel zo ongelukkig op een paal, dat hij ter plekke aan zijn verwondingen overleed.

Zuid-Afrika quiz

Zuid-Afrika quiz

10-06-2010

Kun je een Bordeaux-blend van een Cape-blend onderscheiden? Weet je Swartland op de kaart aan te wijzen? En heeft Stellenbosch geen geheimen meer? Doe mee met de Zuid-Afrika-quiz van Perswijn en win mooie prijzen!

Hubrecht vecht tegen bubbelaccijns

Hubrecht vecht tegen bubbelaccijns

06-06-2010

Op mousserende wijn wordt meer accijns geheven dan op wijn zonder belletjes. Hubrecht Duijker bindt de strijd aan met deze 'discriminatieaccijns' met een online petitie. "Het is toch te gek dat de liefhebbers van bubbelwijnen door de regering consequent, zoniet discriminerend worden bestraft," schrijft hij.

Schrijfwedstrijd Perswijn

Schrijfwedstrijd Perswijn

02-06-2010

Perswijn is geïnteresseerd in potentieel schrijftalent en organiseert daarom voor het eerst een wijnschrijfwedstrijd. Wie durft het aan om zijn of haar pennenvrucht en wijnkennis te laten toetsen door een even kritische als deskundige jury? De hoofdprijs is een reis naar Zuid-Afrika.

Grootspraak App in App Store

Grootspraak App in App Store

31-05-2010

Restaurantgids Grootspraak die Perswijn jaarlijks maakt heeft uitbreiding gekregen. Vanaf vandaag is in de App-Store van Apple een 'App' beschikbaar. Bezitters van een iPhone kunnen de beoordelingen in onze gids hierme digitaal raadplegen. Alle restaurants die in de 2010-editie van Grootspraak staan zijn ook opgenomen in de App. Met de App is ook te zien welke restaurants dicht in de buurt zijn en

Beste Merlot en Chardonnay tot ? 12,50

Beste Merlot en Chardonnay tot ? 12,50

30-05-2010

Wat is de beste Chardonnay en Merlot tot € 12,50 uit de nieuwe wereld? Dat werd vandaag tijdens de wijnproeverij Ontdek de Nieuwe Wereld bekend gemaakt. Chili gooit hoge ogen: de beste Chardonnay is Caliterra Single Vineyard uit Casablanca Valley, de beste Merlot is Agustinos Reserva 2008 uit Bío Bío Valley.

Château Pavie Decesse wint twaalfde Coupe des Crus Classés de Saint-Emilion

Château Pavie Decesse wint twaalfde Coupe des Crus Classés de Saint-Emilion

26-05-2010

Château Pavie Decesse, eigendom van Gérard Perse, is winnaar geworden van de twaalfde editie van de Coupe des Grands Crus Classés de Saint-Emilion. Voor de derde keer in de historie van de tweejaarlijkse wedstrijd werd die buiten Bordeaux en Frankrijk gehouden. Naar zich bijna laat raden, gebeurde dat dit jaar in Hong Kong. Grote Bordeaux valt daar tegenwoordig immers niet aan te slepen.

Finalewijnen Ontdek de Nieuwe Wereld

Finalewijnen Ontdek de Nieuwe Wereld

11-05-2010

Welke wijn staat in de finale tijdens de proeverij Ontdek de Nieuwe Wereld, zondag 30 mei? Dat is nu bekend. Tien Merlots en tien Chardonnays strijden om de titel 'Beste wijn tot € 12,50'. Bekijk de finalisten!

Vragen voor sommeliers (in spe)

Vragen voor sommeliers (in spe)

02-05-2010

Op 26 april vond in restaurant De Bokkedoorns het NK 2010 voor sommeliers plaats. Zonder gedegen voorbereiding maak je als deelnemer geen schijn van kans. Bovendien moet je een halve duizendpoot zijn. Want ga maar even na over welke capaciteiten ze moet beschikken om hoge ogen te kunnen ogen.

Martijn Verkerk wint Trophée Henriot 2010

Martijn Verkerk wint Trophée Henriot 2010

27-04-2010

Martijn Verkerk, werkzaam bij De Nederlanden in Vreeland, is winnaar geworden van de Trophée Henriot 2010. Verkerk, vorig jaar nog tweede achter zijn leermeester Roy Pelgrim die ditmaal niet meer meedeed, mag zich de komende tijd daarom Beste Sommelier van Nederland noemen. Hij maakte met zijn overwinning zijn favorietenrol als gedoodverfd opvolger waar.

Leve de sommelier!

Leve de sommelier!

23-04-2010

Vrij naar Multatuli's Woutertje Pieterse: sommeliers dienen een schone zaak en bieden de mensheid veel vermaak. Meer dan dat. Iedereen weet dat een fatsoenlijk restaurant echt niet zonder sommelier kan. Iemand die precies weet welke wijnen bij welk gerecht passen. De maand april stond en staat in het teken van diverse kampioenschappen voor sommeliers. Het WK is net achter de rug, het NK staat voor de deur.

Grootse wijnen: schot in de roos

Grootse wijnen: schot in de roos

13-04-2010

Grootse wijnen, kleine importeurs, de proeverij van afgelopen zondag en maandag, was een groot succes. Ruim 650 bezoekers proefden zondag de wijnen van meer dan vijftig kleine importeurs.

Jurgen Luppes wint WOSA Sommelierwedstrijd 2010

Jurgen Luppes wint WOSA Sommelierwedstrijd 2010

30-03-2010

Jurgen Luppes, sommelier bij Kasteel Engelenburg in Brummen, heeft de Nederlandse voorronde van de WOSA World Cup of Sommeliers 2010 gewonnen. In de statige ambiance van het Amstel Hotel wist hij maandag 29 maart de pittige concurrentie achter zich te laten. Allessandro Matrone (Restaurant Chique!, Alphen aan den Rijn) werd tweede, Gill Smith (Wijnlokaal Breda) eindigde op de derde plaats.

Lennaert Lonterman maître-sommelier Wolfslaar

Lennaert Lonterman maître-sommelier Wolfslaar

30-03-2010

Landgoed Wolfslaar in Breda heeft Lennaert Lonterman aangetrokken als nieuwe maître-sommelier van Wolfslaar Restaurant (1 ster Michelin). Lonterman vervangt Jeroen Smeenk die Wolfslaar per 1 mei verlaat.

 • Santa Rita t/m april of september 2018
  • Ribera del Duero Drink Ribera-drink Spain banner
  • Okhuysen webwinkel - doorlopend?
  • Riedel - doorlopend
  • Wine in Moderation (gratis en doorlopend) versie 2
  • Ambassadeurs Perswijn - doorlopend