NieuwsPrijzenregen op wijnevenement Klassiek Europa

Prijzenregen op wijnevenement Klassiek Europa

03-10-2010

Klassiek Europa was een groot succes. Meer dan 500 bezoekers aan dit wijnevenement vandaag in het Noordwijkse Palace Hotel proefden meer dan driehonderd wijnen van 24 deelnemende importeurs en konden deelnemen aan vier workshops. Naast de grote en bekende wijnlanden waren ook Griekenland, Bulgarije en Hongarije zeer in trek. Bovendien werd op Klassiek Europa de uitslag van de wijnwinkel-verkiezing bekend gemaakt. Deze werd gewonnen door Van Eyck Wijnkelders uit Helmond. Maar er werden meer oorkondes en prijzen uitgereikt vandaag.

Wijnmarketingprijzen voor Plus, By the Grape en Vindict

Wijnmarketingprijzen voor Plus, By the Grape en Vindict

30-09-2010

Supermarkt Plus, digitaal platform By the Grape en webwinkel Vindict hebben alledrie een wijnmarketingprijs gewonnen. De prijzen werden door het Productschap Wijn uitgedeeld op het vaksymposium Wijn & Marketing. De Wijn Marketing Awards worden gegeven aan de beste marketinginspanningen in de branche.

Nieuwe GrootSpraak komt eraan!

Nieuwe GrootSpraak komt eraan!

27-09-2010

GrootSpraak, de restaurantgids voor wijnliefhebbers, komt 21 november uit met de nieuwe editie. Waar is het eten goed en de wijnkaart dik in orde? Dat staat in de nieuwe GrootSpraak.

Hof van Twente opent Neerlands Wijnmakerij

Hof van Twente opent Neerlands Wijnmakerij

26-09-2010

Roelof en Ilse Visscher, bekend van hun Wijngaard Hof van Twente, openden onlangs in Bentelo Neerlands Wijnmakerij. De feestelijke openingshandeling werd verricht door Thérèse Boer, haar wijn Kus van Thérèse wordt door Roelof en Ilse gemaakt.

Nederlandse Moezelwijn

Nederlandse Moezelwijn

25-09-2010

Nederlanders met een wijngoed in Frankrijk zijn algemeen bekend. Nederlanders die in Duitsland wijn maken: daar hoor je veel minder van. René van Heusden ontdekte Jan-Paul Driessen, eigenaar van DREI Wines in Kröv.

Hoe heet Nederlandse mousserende wijn?

Hoe heet Nederlandse mousserende wijn?

24-09-2010

Frankrijk kent de omschrijving crémant voor mousserende wijnen afkomstig uit streken buiten de Champagne. Italië heeft Frizzante of Spumante, Spanje cava, Duitsland sekt en Zuid- Afrika vonkelwyn en ga zo maar door. Maar hoe heten Nederlandse bubbels? Verzin een naam en win de Perswijn verkiezing.

Vijf finalisten Wijnwinkel van het jaar 2011

Vijf finalisten Wijnwinkel van het jaar 2011

23-09-2010

De ontknoping van de zoektocht naar de beste wijnwinkel van Nederland komt steeds dichterbij. De vijf finalisten zijn bekend. Wie van deze vijf mag zich een jaar lang Wijnwinkel van het Jaar 2011 noemen? Een onafhankelijke vakjury, bezocht de afgelopen weken de tien door het publiek gekozen halve finalisten. Hier zijn niet drie, maar vijf winkels uit naar voren gekomen. Op het wijnevenement Klassiek Europa op 3 oktober in Noordwijk wordt de winnaar bekendgemaakt.

Zuid-Afrika: thuis tussen oud en nieuw

Zuid-Afrika: thuis tussen oud en nieuw

17-09-2010

De Oude Wereld, dat is Europa. En de Nieuwe Wereld is alles daarbuiten. Europese wijn is synoniem met finesse, elegantie en klasse, alle andere wijn met log, zwaar en zwanger van alcohol. Toch? Niet helemaal. Vooral Zuid-Afrika bewijst dat deze indeling achterhaald is, of op zijn minst te simplistisch. Zuid-Afrika combineert juist het beste van beide werelden, schrijft Thijs Akkerman, de winnaar van de Perswijn-schrijfwedstrijd.

In memoriam Thierry Manoncourt

In memoriam Thierry Manoncourt

14-09-2010

Op 27 augustus is Thierry Manoncourt, voormalig eigenaar van Château Figeac, op datzelfde château overleden. Manoncourt was een van de laatste nog levende vertegenwoordigers van een nu bijna uitgestorven generatie van echte Bordelaise kasteelheren. Een man met stijl en klasse, en in die hoedanigheid trotse hoeder van een familiebezit. Zoals Jean-Eugène Borie van Ducru-Beaucaillou dat was in de Médoc.

Derde ster voor Angélus

Derde ster voor Angélus

08-09-2010

Château Angélus, premier grand cru classé in Saint-Emilion, is toegelaten tot de Olympus van de Franse wijnbouw. In de pas verschenen editie 2011 van de toonaangevende Guide Vert van de Revue du vin de France, alias Les meilleurs vins de France, is het bedrijf namelijk beloond met een derde ster. Deze beloning is gebaseerd op de uitstekende prestatie van Angélus in het grootse 2009, maar evenzeer op die in lastiger jaren als 2008, 2007 en 2006.

Top 10 Wijnwinkelwedstrijd bekend

Top 10 Wijnwinkelwedstrijd bekend

06-09-2010

De zoektocht naar de beste wijnwinkel van Nederland nadert de ontknoping! Bij welke winkel is de service ouderwets goed? Het assortiment breed en boeiend? Waar zijn de wijnadviezen verrassend en overtuigend? Wijntijdschrift Perswijn zoekt het uit, samen met de consument. De afgelopen maanden konden wijnconsumenten hun favoriete wijnwinkels nomineren en vervolgens stemmen op hun favoriet.

Bubbles on the Beach ondanks regen geslaagd

Bubbles on the Beach ondanks regen geslaagd

02-09-2010

Met proeverijen in de open lucht weet je het in Nederland nooit. De afgelopen editites van Bubbles on the Beach waren soms wat stormachtig en af en toe viel er een bui. Meestal was het echter heerlijk weer om buiten te kunnen proeven. Zo bar als bij de afgelopen editie was het niet eerder. Voor het eerst moest de proeverij binnen plaatsvinden. Toch bleek het zondag 29 augustus voor zo’n 170 mensen geen beletsel om af te reizen naar het strand van Zandvoort.

Franse bubbels winnen publieksprijs

Franse bubbels winnen publieksprijs

30-08-2010

Op Bubbles on the Beach, zondag 29 augustus in Zandvoort, werd de Méthode Ancestrale Brut van Château l'Enclos des Roses uitgeroepen tot publiekswinnaar. Alle aanwezigen mochten hun stem uitbrengen op hun favoriete mousserende wijn, Château l'Enclos was de favoriet.

Sommelier steelt voor 4 ton aan wijn

Sommelier steelt voor 4 ton aan wijn

27-08-2010

De sommelier van het befaamde Brusselse restaurant Bruneau heeft voor 400.000 euro aan wijn gestolen. Hij zou maandenlang iedere avond die hij werkte enkele flessen hebben meegenomen, die hij doorverkocht aan een tot dusver onbekende wijnhandelaar. In totaal zou het om ongeveer 1800 flessen gaan, waarvan sommige 2500 euro per stuk kostten.

Schrijfwedstrijd als extra motivatie

Schrijfwedstrijd als extra motivatie

08-08-2010

Thijs Akkerman won de Perswijn-schrijfwedstrijd met zijn interview met wijnhandelaar en Zuid-Afrika kenner Gerard Keijzer. De prijs: een reis naar Zuid-Afrika en publicatie van het stuk in Perswijn. "In eerste instantie dacht ik: wat jammer dat dát nou net het onderwerp is."

\

"Een schrijfwedstrijd is extra motivatie"

05-08-2010

Thijs Akkerman won de Perswijn-schrijfwedstrijd met zijn interview met wijnhandelaar Gerard Keijzer. De prijs: een reis naar Zuid-Afrika en publicatie van het stuk in Perswijn. “In eerste instantie dacht ik: wat jammer dat dát nou net het onderwerp is.

Stem op uw favoriete wijnwinkel

Stem op uw favoriete wijnwinkel

03-08-2010

De wijnwinkelverkiezing is van start, er kan gestemd worden. Ruim tweehonderd wijnwinkels in heel Nederland zijn de afgelopen weken genomineerd. Nu is de vraag: wat is de allerbeste? Stem vandaag nog! Klik om te stemmen

Thijs Akkerman wint Perswijn Wijnschrijfwedstrijd 2010

Thijs Akkerman wint Perswijn Wijnschrijfwedstrijd 2010

03-08-2010

De jury van de Perswijn Wijnschrijfwedstrijd 2010 riep unaniem het verhaal van Thijs Akkerman uit tot de beste inzending. Daarmee wint Thijs een reis naar Zuid-Afrika. Zijn artikel wordt bovendien in Perswijn gepubliceerd. Het commentaar van de jury: "Het verhaal van Thijs Akkerman stak ver uit boven de andere inzenders."

Wijn in nieuwe zakken

Wijn in nieuwe zakken

23-07-2010

Daphne van Geffen signaleerde 'm in de Franse supermarkt: de Bag in Box, zonder box. Dus nog makkelijker proppen in een overvolle koelkast en nog makkelijker meenemen. Wij zien voordelen!

Zuid-Afrika quiz: de antwoorden (en de winnaar!)

Zuid-Afrika quiz: de antwoorden (en de winnaar!)

12-07-2010

De Zuid-Afrika quiz van Perswijn is gewonnen door Ellis Kaspers uit Driebergen-Rijsenburg. Zij krijgt het braaiboek zo snel mogelijk thuisgestuurd. De juiste antwoorden op de vijftig vragen staan hier online.

Ulrich Franzen (54) dodelijk verongelukt

Ulrich Franzen (54) dodelijk verongelukt

24-06-2010

Afgelopen dinsdag 22 juni 2010 is de bekende wijnproducent Ulrich Franzen van Weingut Franzen in Bremm (Mosel) op tragische wijze om het leven gekomen. Franzen raakte met zijn traktor van het spoor in een wijngaard bij Neef, kiepte om en viel zo ongelukkig op een paal, dat hij ter plekke aan zijn verwondingen overleed.

Zuid-Afrika quiz

Zuid-Afrika quiz

10-06-2010

Kun je een Bordeaux-blend van een Cape-blend onderscheiden? Weet je Swartland op de kaart aan te wijzen? En heeft Stellenbosch geen geheimen meer? Doe mee met de Zuid-Afrika-quiz van Perswijn en win mooie prijzen!

Hubrecht vecht tegen bubbelaccijns

Hubrecht vecht tegen bubbelaccijns

06-06-2010

Op mousserende wijn wordt meer accijns geheven dan op wijn zonder belletjes. Hubrecht Duijker bindt de strijd aan met deze 'discriminatieaccijns' met een online petitie. "Het is toch te gek dat de liefhebbers van bubbelwijnen door de regering consequent, zoniet discriminerend worden bestraft," schrijft hij.

Schrijfwedstrijd Perswijn

Schrijfwedstrijd Perswijn

02-06-2010

Perswijn is geïnteresseerd in potentieel schrijftalent en organiseert daarom voor het eerst een wijnschrijfwedstrijd. Wie durft het aan om zijn of haar pennenvrucht en wijnkennis te laten toetsen door een even kritische als deskundige jury? De hoofdprijs is een reis naar Zuid-Afrika.

Grootspraak App in App Store

Grootspraak App in App Store

31-05-2010

Restaurantgids Grootspraak die Perswijn jaarlijks maakt heeft uitbreiding gekregen. Vanaf vandaag is in de App-Store van Apple een 'App' beschikbaar. Bezitters van een iPhone kunnen de beoordelingen in onze gids hierme digitaal raadplegen. Alle restaurants die in de 2010-editie van Grootspraak staan zijn ook opgenomen in de App. Met de App is ook te zien welke restaurants dicht in de buurt zijn en

 • Santa Rita t/m april of september 2018
  • Vinoblesse wijngids vanaf 14sept
  • Ambassadeurs Perswijn - doorlopend
  • Okhuysen webwinkel - doorlopend?
  • Wine in Moderation (gratis en doorlopend) versie 2
  • Ribera del Duero Drink Ribera-drink Spain banner