NieuwsWijn in nieuwe zakken

Wijn in nieuwe zakken

23-07-2010

Daphne van Geffen signaleerde 'm in de Franse supermarkt: de Bag in Box, zonder box. Dus nog makkelijker proppen in een overvolle koelkast en nog makkelijker meenemen. Wij zien voordelen!

Zuid-Afrika quiz: de antwoorden (en de winnaar!)

Zuid-Afrika quiz: de antwoorden (en de winnaar!)

12-07-2010

De Zuid-Afrika quiz van Perswijn is gewonnen door Ellis Kaspers uit Driebergen-Rijsenburg. Zij krijgt het braaiboek zo snel mogelijk thuisgestuurd. De juiste antwoorden op de vijftig vragen staan hier online.

Ulrich Franzen (54) dodelijk verongelukt

Ulrich Franzen (54) dodelijk verongelukt

24-06-2010

Afgelopen dinsdag 22 juni 2010 is de bekende wijnproducent Ulrich Franzen van Weingut Franzen in Bremm (Mosel) op tragische wijze om het leven gekomen. Franzen raakte met zijn traktor van het spoor in een wijngaard bij Neef, kiepte om en viel zo ongelukkig op een paal, dat hij ter plekke aan zijn verwondingen overleed.

Zuid-Afrika quiz

Zuid-Afrika quiz

10-06-2010

Kun je een Bordeaux-blend van een Cape-blend onderscheiden? Weet je Swartland op de kaart aan te wijzen? En heeft Stellenbosch geen geheimen meer? Doe mee met de Zuid-Afrika-quiz van Perswijn en win mooie prijzen!

Hubrecht vecht tegen bubbelaccijns

Hubrecht vecht tegen bubbelaccijns

06-06-2010

Op mousserende wijn wordt meer accijns geheven dan op wijn zonder belletjes. Hubrecht Duijker bindt de strijd aan met deze 'discriminatieaccijns' met een online petitie. "Het is toch te gek dat de liefhebbers van bubbelwijnen door de regering consequent, zoniet discriminerend worden bestraft," schrijft hij.

Schrijfwedstrijd Perswijn

Schrijfwedstrijd Perswijn

02-06-2010

Perswijn is geïnteresseerd in potentieel schrijftalent en organiseert daarom voor het eerst een wijnschrijfwedstrijd. Wie durft het aan om zijn of haar pennenvrucht en wijnkennis te laten toetsen door een even kritische als deskundige jury? De hoofdprijs is een reis naar Zuid-Afrika.

Grootspraak App in App Store

Grootspraak App in App Store

31-05-2010

Restaurantgids Grootspraak die Perswijn jaarlijks maakt heeft uitbreiding gekregen. Vanaf vandaag is in de App-Store van Apple een 'App' beschikbaar. Bezitters van een iPhone kunnen de beoordelingen in onze gids hierme digitaal raadplegen. Alle restaurants die in de 2010-editie van Grootspraak staan zijn ook opgenomen in de App. Met de App is ook te zien welke restaurants dicht in de buurt zijn en

Beste Merlot en Chardonnay tot ? 12,50

Beste Merlot en Chardonnay tot ? 12,50

30-05-2010

Wat is de beste Chardonnay en Merlot tot € 12,50 uit de nieuwe wereld? Dat werd vandaag tijdens de wijnproeverij Ontdek de Nieuwe Wereld bekend gemaakt. Chili gooit hoge ogen: de beste Chardonnay is Caliterra Single Vineyard uit Casablanca Valley, de beste Merlot is Agustinos Reserva 2008 uit Bío Bío Valley.

Château Pavie Decesse wint twaalfde Coupe des Crus Classés de Saint-Emilion

Château Pavie Decesse wint twaalfde Coupe des Crus Classés de Saint-Emilion

26-05-2010

Château Pavie Decesse, eigendom van Gérard Perse, is winnaar geworden van de twaalfde editie van de Coupe des Grands Crus Classés de Saint-Emilion. Voor de derde keer in de historie van de tweejaarlijkse wedstrijd werd die buiten Bordeaux en Frankrijk gehouden. Naar zich bijna laat raden, gebeurde dat dit jaar in Hong Kong. Grote Bordeaux valt daar tegenwoordig immers niet aan te slepen.

Finalewijnen Ontdek de Nieuwe Wereld

Finalewijnen Ontdek de Nieuwe Wereld

11-05-2010

Welke wijn staat in de finale tijdens de proeverij Ontdek de Nieuwe Wereld, zondag 30 mei? Dat is nu bekend. Tien Merlots en tien Chardonnays strijden om de titel 'Beste wijn tot € 12,50'. Bekijk de finalisten!

Vragen voor sommeliers (in spe)

Vragen voor sommeliers (in spe)

02-05-2010

Op 26 april vond in restaurant De Bokkedoorns het NK 2010 voor sommeliers plaats. Zonder gedegen voorbereiding maak je als deelnemer geen schijn van kans. Bovendien moet je een halve duizendpoot zijn. Want ga maar even na over welke capaciteiten ze moet beschikken om hoge ogen te kunnen ogen.

Martijn Verkerk wint Trophée Henriot 2010

Martijn Verkerk wint Trophée Henriot 2010

27-04-2010

Martijn Verkerk, werkzaam bij De Nederlanden in Vreeland, is winnaar geworden van de Trophée Henriot 2010. Verkerk, vorig jaar nog tweede achter zijn leermeester Roy Pelgrim die ditmaal niet meer meedeed, mag zich de komende tijd daarom Beste Sommelier van Nederland noemen. Hij maakte met zijn overwinning zijn favorietenrol als gedoodverfd opvolger waar.

Leve de sommelier!

Leve de sommelier!

23-04-2010

Vrij naar Multatuli's Woutertje Pieterse: sommeliers dienen een schone zaak en bieden de mensheid veel vermaak. Meer dan dat. Iedereen weet dat een fatsoenlijk restaurant echt niet zonder sommelier kan. Iemand die precies weet welke wijnen bij welk gerecht passen. De maand april stond en staat in het teken van diverse kampioenschappen voor sommeliers. Het WK is net achter de rug, het NK staat voor de deur.

Grootse wijnen: schot in de roos

Grootse wijnen: schot in de roos

13-04-2010

Grootse wijnen, kleine importeurs, de proeverij van afgelopen zondag en maandag, was een groot succes. Ruim 650 bezoekers proefden zondag de wijnen van meer dan vijftig kleine importeurs.

Jurgen Luppes wint WOSA Sommelierwedstrijd 2010

Jurgen Luppes wint WOSA Sommelierwedstrijd 2010

30-03-2010

Jurgen Luppes, sommelier bij Kasteel Engelenburg in Brummen, heeft de Nederlandse voorronde van de WOSA World Cup of Sommeliers 2010 gewonnen. In de statige ambiance van het Amstel Hotel wist hij maandag 29 maart de pittige concurrentie achter zich te laten. Allessandro Matrone (Restaurant Chique!, Alphen aan den Rijn) werd tweede, Gill Smith (Wijnlokaal Breda) eindigde op de derde plaats.

Lennaert Lonterman maître-sommelier Wolfslaar

Lennaert Lonterman maître-sommelier Wolfslaar

30-03-2010

Landgoed Wolfslaar in Breda heeft Lennaert Lonterman aangetrokken als nieuwe maître-sommelier van Wolfslaar Restaurant (1 ster Michelin). Lonterman vervangt Jeroen Smeenk die Wolfslaar per 1 mei verlaat.

In de hemel met Pétrus

In de hemel met Pétrus

30-03-2010

Net als je denkt dat het in Bordeaux net gekker kan, wordt bewezen dat dit het toch echt zo is. Ook in dit geval blijkt Einstein nuttig: "Hoe meer ik leer, hoe meer ik weet dat ik eigenlijk niks weet." En zo is het maar net. In alle gekte rond de primeurs rijden de journalisten van hot naar her.

Nederland drinkt meer bubbels

Nederland drinkt meer bubbels

25-03-2010

Prosecco, cava, vonkelwijn of zelfs champagne: als Nederlanders gieten we er steeds meer van door onze kelen. Dat blijkt uit het marktonderzoek van het Productschap Wijn. Dit jaar dronken we 30 procent meer parelwijn en 49 procent meer mousserende wijn. Prosecco maakt een derde van de bubbelende markt uit.

Storing enquete verholpen

Storing enquete verholpen

16-03-2010

De storing in het online enquête-formulier is verholpen. Dit weekend vertoonde het digitale formulier, waarmee lezers hun mening over Perswijn kunnen geven, onverwacht een storing. Maandag was die verholpen. We bieden onze excuses aan aan lezers die na het invullen van de enquête de storingsmelding kregen en vragen ze vriendelijk of ze hun mening over Perswijn nog een keer kunnen geven.

Klazien Vermeer nieuwe cursusleider De Wijnacademie

Klazien Vermeer nieuwe cursusleider De Wijnacademie

09-03-2010

Klazien Vermeer volgt eind maart Ellen Dekkers op als cursusleider van De Wijnacademie. Dekkers neemt na achter jaar afscheid, ze gaat zich voortaan richten op schrijven over wijn en reizen.

Chileense wijnbouw flink getroffen door aardbeving

Chileense wijnbouw flink getroffen door aardbeving

04-03-2010

Het was even afwachten, want door het stilvallen van de communicatie met Chili na de aardbeving van afgelopen zaterdag waren er nog even geen berichten over de staat van de Chileense wijnbouw na de zwaarste aardbeving in vijftig jaar. Maar de eerste berichten sijpelen binnen. Daarin wordt gesproken van een flinke schade.

Sabotage bij Pech Redon

Sabotage bij Pech Redon

03-03-2010

Château Pech Redon, een van de toonaangevende producenten van La Clape, een cru van de AC Languedoc, is afgelopen zaterdagmiddag slachtoffer geworden van een ongelooflijke act van vandalisme. En dat terwijl de familie Bousquet en vrienden gewoon op het domein aanwezig waren. Indringers hebben alle acht cuves met wijn van 2008 en 2009 laten leeg lopen. Het zou daarbij gaan om een verlies van ongeveer 700 hectoliter.

Laville Haut-Brion wordt (weer) La Mission Haut-Brion Blanc

Laville Haut-Brion wordt (weer) La Mission Haut-Brion Blanc

02-03-2010

Volop naamveranderingen bij de wijnen van Domaine Clarence Dillon, eigenaar van de Haut-Brion groep met châteaux als o.a. Haut-Brion en La Mission Haut-Brion. Werd eerder al Bahans Haut-Bruion, de tweede rode wijn van Haut-Brion, omgedoopt in Le Clarence, in het jubileumjaar 2010 - waarin herdacht wordt dat de Amerikaan Clarence Dillon 75 jaar gelden Château Haut-Brion kocht - moeten ook de zeldzame witte wijnen eraan geloven.

Overname Fourcroy door Baarsma afgeketst

Overname Fourcroy door Baarsma afgeketst

24-02-2010

De onderhandelingen tussen Fourcroy en Baarsma over de overname van Fourcroy Nederland en België zijn afgesprongen. Dit meldt interim-directeur Alain Mertens in een telefonische reactie op het eerdere bericht over de onderhandelingen tussen de twee bedrijven. Mertens, een oude vertrouweling van de familie Fourcroy, was aangesteld om het Nederlandse deel van het bedrijf van Fourcroy te herstructureren.

Pro Riesling Förderpreis 2010 voor Albert de Jong

Pro Riesling Förderpreis 2010 voor Albert de Jong

23-02-2010

Albert de Jong, sinds jaar en dag onvermoeibaar ijveraar voor Duitse wijnen, zal tijdens de beurs Prowein in Düsseldorf de Förderpreis van de vereniging Pro Riesling in de categorie buitenlandse publicisten in ontvangst mogen nemen. Pro Riesling onderscheidt met deze jaarlijks uitgereikte prijs personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de promotie van Duitse Rieslings.

  • NZ Wine Trade Event t/m 27 september
  • Banner Kwast  1 sept 2017 tm 1 dec 2017
  • Riedel - doorlopend
  • Ribera del Duero Drink Ribera-drink Spain banner
  • WINO - doorlopend