NieuwsRiesling verstevigt koppositie in Duitsland

Riesling verstevigt koppositie in Duitsland

08-11-2010

De meest recente cijfers van het Statistisches Bundesamt, de Duitse tegenhanger van het CBS, laten zien dat de riesling zijn positie als Duitslands druivenras nummer 1 in 2009 verder verstevigd heeft. Ook sprong in het oog dat na jaren van toenemende aanplant van blauwe druiven, er voor het eerst een lichte afname waarneembaar was.

Sauter verhuisd

Sauter verhuisd

03-11-2010

Sauter Wijnen Maastricht, een van de klassieke namen binnen de Nederlandse wijnhandel, is verhuisd naar een nieuw onderkomen. Het in december 2009 weer verzelfstandigde bedrijf wil hiermee optimaal de toekomst tegemoet treden. Behalve aan een geconditioneerde opslagruimte en het kantoor biedt die nieuwe locatie onderdak aan een heus wijntheater met een hypermodern proeflokaal en een winkel.

Mail en win: Wijnalmanak 2011

Mail en win: Wijnalmanak 2011

31-10-2010

Stuur een mail naar Perswijn en maak kans op de nieuwe Wijnalmanak 2011. We mogen tien exemplaren weggeven!

Special over biologische wijn bij Perswijn

Special over biologische wijn bij Perswijn

28-10-2010

Biologische wijn zit in de lift. In alle segmenten komt er meer aanbod. Geen wijnwinkel of supermarkt kan het zich nog veroorloven geen wijnen in deze categorie te hebben. De consument wordt steeds bewuster in zijn keuze. Idealistische overtuigingen maar ook smaak en kwaliteit spelen een rol bij de aankoop van biologische wijn. Steeds meer producenten, grote en kleine gaan over op biologische, of in ieder geval duurzame wijnproductie. Perswijn besteedt er uitgebreid aandacht aan in het eerste supplement biologische wijn dat op 28 oktober verschijnt.

Certified Sherry Educator

Certified Sherry Educator

23-10-2010

Anda Schippers, eindredacteur van Perswijn, mag zich voortaan Certified Sherry Educator noemen. Ze legde eerder deze week in Jerez met goed gevolg het examen af dat recht geeft op deze titel. Namens de hele redactie proficiat!

Kris Lismont Beste Sommelier van België 2010

Kris Lismont Beste Sommelier van België 2010

14-10-2010

België heeft een nieuwe nationale sommelierkampioen. Het Kris Lismont van Restaurant Ambrozijn in Borgloon. Evenals Nederlands kampioen Martijn Verkerk zal hij de eer van zijn land verdedigen bij het komende Europees kampioenschap in Straatsburg.

Veertien geslaagden voor Diploma Course

Veertien geslaagden voor Diploma Course

13-10-2010

Dit jaar zijn veertien wijnliefhebbers geslaagd voor de Diploma Course. De Diploma Course is de zwaarste wijnopleiding in de Benelux, die wordt verzorgd door de Wine & Spirit Education Trust (WSET). WSET wordt gezien als vooropleiding voor Master of Wine.

Gezamenlijke proeverij 14 kleine importeurs

Gezamenlijke proeverij 14 kleine importeurs

12-10-2010

Een groep van 14 kleine wijnimporteurs houden zondag 17 oktober een gezamenlijke proeverij in Haarlem. Het aanbod van de kleine importeurs is uniek, de wijnen zijn niet in de winkel te verkrijgen.

Advertentiesite voor wijn

Advertentiesite voor wijn

12-10-2010

Marktplaats is de perfecte site om tweedehands auto's, zo goed als nieuwe bruidsjurken en huisraad te kopen of verkopen, maar wijn? Een nieuwe site brengt daar verandering in: www.wijnmarktplaats.nl.

Marcel Lapierre overleden

Marcel Lapierre overleden

12-10-2010

In de nacht van zondag op maandag is Marcel Lapierre overleden. Hij was een van de bekendste producenten in de Beaujolais en gold daar als een pionier op het gebied van natuurlijke wijnen.

Twee nieuwe directeuren

Twee nieuwe directeuren

12-10-2010

Wijn Verlinden heeft een nieuwe directeur, Mr. Gijs van Bilsen. En Rudolf Th. Bijleveld gaat als General Manager aan de slag bij Intercaves B.V.

Wijnwinkel adBibendum in Antwerpen

Wijnwinkel adBibendum in Antwerpen

06-10-2010

In Perswijn nummer 5 viel te lezen wat Antwerpen zo al te bieden heeft aan wijnliefhebbers. Sinds kort heeft de Scheldemetropool en het officieuze middelpunt van het heelal er nog een adres bij gekregen dat een bezoekje meer dan waard is. Het is de nieuwe winkel van adBibendum.

Ron Andes MV eerste Nederlandse wijntaxateur met keurmerk

Ron Andes MV eerste Nederlandse wijntaxateur met keurmerk

05-10-2010

Ron Andes is met afstand dé trendsetter van de afgelopen jaren binnen professioneel Nederwijnland. Hij slaagde als eerste voor het examen Magister Vini, werd de eerste flying winebuyer van het land en mag zich sinds 4 oktober ook de eerste gecertificeerde Register Wijn Taxateur en Makelaar' (RWTM) noemen.

Beste Fairtrade wijn komt uit Zuid-Afrika

Beste Fairtrade wijn komt uit Zuid-Afrika

04-10-2010

Een vakjury proefde ruim vijftig Fairtrade wijnen. Wat was de beste? Zuid-Afrika won met gemak: Koopmanskloof, Fair Trade Original en Balance Shiraz waren winnaar in de categorie rood, wit en rosé. De beste nieuwkomer was de Argentijnse Solombra Malbec Reserva.

Prijzenregen op wijnevenement Klassiek Europa

Prijzenregen op wijnevenement Klassiek Europa

03-10-2010

Klassiek Europa was een groot succes. Meer dan 500 bezoekers aan dit wijnevenement vandaag in het Noordwijkse Palace Hotel proefden meer dan driehonderd wijnen van 24 deelnemende importeurs en konden deelnemen aan vier workshops. Naast de grote en bekende wijnlanden waren ook Griekenland, Bulgarije en Hongarije zeer in trek. Bovendien werd op Klassiek Europa de uitslag van de wijnwinkel-verkiezing bekend gemaakt. Deze werd gewonnen door Van Eyck Wijnkelders uit Helmond. Maar er werden meer oorkondes en prijzen uitgereikt vandaag.

Wijnmarketingprijzen voor Plus, By the Grape en Vindict

Wijnmarketingprijzen voor Plus, By the Grape en Vindict

30-09-2010

Supermarkt Plus, digitaal platform By the Grape en webwinkel Vindict hebben alledrie een wijnmarketingprijs gewonnen. De prijzen werden door het Productschap Wijn uitgedeeld op het vaksymposium Wijn & Marketing. De Wijn Marketing Awards worden gegeven aan de beste marketinginspanningen in de branche.

Nieuwe GrootSpraak komt eraan!

Nieuwe GrootSpraak komt eraan!

27-09-2010

GrootSpraak, de restaurantgids voor wijnliefhebbers, komt 21 november uit met de nieuwe editie. Waar is het eten goed en de wijnkaart dik in orde? Dat staat in de nieuwe GrootSpraak.

Hof van Twente opent Neerlands Wijnmakerij

Hof van Twente opent Neerlands Wijnmakerij

26-09-2010

Roelof en Ilse Visscher, bekend van hun Wijngaard Hof van Twente, openden onlangs in Bentelo Neerlands Wijnmakerij. De feestelijke openingshandeling werd verricht door Thérèse Boer, haar wijn Kus van Thérèse wordt door Roelof en Ilse gemaakt.

Nederlandse Moezelwijn

Nederlandse Moezelwijn

25-09-2010

Nederlanders met een wijngoed in Frankrijk zijn algemeen bekend. Nederlanders die in Duitsland wijn maken: daar hoor je veel minder van. René van Heusden ontdekte Jan-Paul Driessen, eigenaar van DREI Wines in Kröv.

Hoe heet Nederlandse mousserende wijn?

Hoe heet Nederlandse mousserende wijn?

24-09-2010

Frankrijk kent de omschrijving crémant voor mousserende wijnen afkomstig uit streken buiten de Champagne. Italië heeft Frizzante of Spumante, Spanje cava, Duitsland sekt en Zuid- Afrika vonkelwyn en ga zo maar door. Maar hoe heten Nederlandse bubbels? Verzin een naam en win de Perswijn verkiezing.

Vijf finalisten Wijnwinkel van het jaar 2011

Vijf finalisten Wijnwinkel van het jaar 2011

23-09-2010

De ontknoping van de zoektocht naar de beste wijnwinkel van Nederland komt steeds dichterbij. De vijf finalisten zijn bekend. Wie van deze vijf mag zich een jaar lang Wijnwinkel van het Jaar 2011 noemen? Een onafhankelijke vakjury, bezocht de afgelopen weken de tien door het publiek gekozen halve finalisten. Hier zijn niet drie, maar vijf winkels uit naar voren gekomen. Op het wijnevenement Klassiek Europa op 3 oktober in Noordwijk wordt de winnaar bekendgemaakt.

Zuid-Afrika: thuis tussen oud en nieuw

Zuid-Afrika: thuis tussen oud en nieuw

17-09-2010

De Oude Wereld, dat is Europa. En de Nieuwe Wereld is alles daarbuiten. Europese wijn is synoniem met finesse, elegantie en klasse, alle andere wijn met log, zwaar en zwanger van alcohol. Toch? Niet helemaal. Vooral Zuid-Afrika bewijst dat deze indeling achterhaald is, of op zijn minst te simplistisch. Zuid-Afrika combineert juist het beste van beide werelden, schrijft Thijs Akkerman, de winnaar van de Perswijn-schrijfwedstrijd.

In memoriam Thierry Manoncourt

In memoriam Thierry Manoncourt

14-09-2010

Op 27 augustus is Thierry Manoncourt, voormalig eigenaar van Château Figeac, op datzelfde château overleden. Manoncourt was een van de laatste nog levende vertegenwoordigers van een nu bijna uitgestorven generatie van echte Bordelaise kasteelheren. Een man met stijl en klasse, en in die hoedanigheid trotse hoeder van een familiebezit. Zoals Jean-Eugène Borie van Ducru-Beaucaillou dat was in de Médoc.

 • Santa Rita t/m april of september 2018
  • Vinoblesse wijngids vanaf 14sept
  • Riedel - doorlopend
  • Bossenbroek B.V. - doorlopend
  • Wine in Moderation (gratis en doorlopend) versie 2
  • Ambassadeurs Perswijn - doorlopend