NieuwsAdvertorial: Sottano

Advertorial: Sottano

29-09-2011

In 1980 vestigde Don Fioravente Sottano zich vanuit Italie in Mendoza om daar een wijnbedrijf te bouwen. Hij was een van de wijnpioniers in die tijd. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een hoogwaardig wijnhuis met dito wijnen en wordt tegenwoordig bestierd door de broers Diego, Pablo en Mauricio Sottano.

Open Wine Day - Groupe LFE

Open Wine Day - Groupe LFE

27-09-2011

Voor de tweede keer opende Groupe LFE haar deuren. De eerste editie van de 'Open Wine Day' in 2009 bleek zo'n succes dat er beslist opvolging aan gegeven moest worden. Zondag 25 september was het zo ver. Het was niet de voordeur die open stond maar die van het magazijn. Want dat was de plaats van handeling voor de tweede 'Open Wine Day', editie 2011.

Great Grapes failliet

Great Grapes failliet

26-09-2011

Afgelopen dinsdag, 20 september, heeft de rechtbank in Utrecht het faillisement van Great grapes in Soest uitgesproken. Marite de Beer was bij velen bekend als een van de mensen die Zuid Afrikaanse wijn in Nederland op de kaart heeft weten te zetten. Ze startte met haar bedrijf in 1993. In de loop der jaren bouwde ze met flair en passie haar bedrijf verder uit.

Klassiek Europa 2011

Klassiek Europa 2011

26-09-2011

Op zondag 16 oktober is het zo ver: in het Palace Hotel te Noordwijk zal Perswijn de wederom het evenement Klassiek Europa organiseren. Bezoekers kunnen meer dan 300 wijnen van 20 importeurs proeven en kennismaken met wijnmakers. Inmiddels is er ook een lijst met finalewijnen voor rood en wit samengesteld en zijn de masterclasses bekend.

Twee gouden medailles bij Nederlandse Wijnkeuring 2011

Twee gouden medailles bij Nederlandse Wijnkeuring 2011

25-09-2011

De kwaliteit van de Nederlandse wijnen is opnieuw flink toegenomen. Dat blijkt uit de resultaten van de Nederlandse Wijnkeuring waarvan vandaag in een zonovergoten Groesbeek de medailles zijn uitgereikt.

Copa Jerez: Spanje wint, \'Beste hoofdgerecht\' naar Nederland

Copa Jerez: Spanje wint, 'Beste hoofdgerecht' naar Nederland

23-09-2011

Hoge temperaturen, ingrediënten en wijnen die er niet waren, veel Spaanse charme maar ook wat Spaanse chaos: de vierde editie van de tweejaarlijkse wedstrijd Copa Jerez op 20 september in Jerez de la Frontera was weer verschrikkelijk spannend.

Anja Vondenhoff nieuwe ambassadeur Champagne

Anja Vondenhoff nieuwe ambassadeur Champagne

13-09-2011

Sinds afgelopen donderdag is Anja Vondenhoff de nieuwe Nederlandse ambassadeur van Champagne. Na een spannende finale in de Twenty Third Bar van het Okura Hotel Amsterdam verkoos de jury Anja vanwege haar uitgebreide kennis over Champagne, haar betoog over wijnspijscombinaties en haar bevlogen manier van presenteren.

Wijnwinkelverkiezing 2012: top 10 bekend!

Wijnwinkelverkiezing 2012: top 10 bekend!

09-09-2011

De ontknoping van de verkiezing Wijnwinkel van het Jaar 2012 nadert! Voor deze verkiezing, georganiseerd door wijntijdschrift Perswijn, konden consumenten hun favoriete wijnwinkel nomineren. Ruim 10.000 wijnliefhebbers brachten hun stem uit en de top tien is bekend!

Denise Capbern-Gasqueton, Calon Ségur, overleden

Denise Capbern-Gasqueton, Calon Ségur, overleden

06-09-2011

Zaterdag 3 september overleed op 88-jarige leeftijd Denise Capbern-Gacqueton. Zij was een van de opmerkelijkste ‘nieuwe’ eigenaren van het afgelopen decennium. Na het overlijden van haar man Philippe in 1995 greep ze haar kans. Met een ijzeren discipline zette ze ‘haar’ château Calon-Ségur, Saint-Estèphe, op de kaart.

Wijnwinkelverkiezing 2012: top 15 bekend

Wijnwinkelverkiezing 2012: top 15 bekend

05-09-2011

De zoektocht naar de beste wijnwinkel van Nederland nadert de ontknoping! Bij welke winkel is de service ouderwets goed? Het assortiment breed en boeiend? Waar zijn de wijnadviezen verrassend en overtuigend? Perswijn zoekt het uit, met behulp van de wijnconsument.

Primeurproeverij Grosse Gewächse VDP: strak wit 2010, genereus rood 2009

Primeurproeverij Grosse Gewächse VDP: strak wit 2010, genereus rood 2009

30-08-2011

Zoals ieder jaar was het 22 en 23 augustus jl. in Wiesbaden weer tijd voor de VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter) om de nieuwe Grosse Gewächse te presenteren. Deze ‘sneak preview’ van Duitse topwijnen die officieel pas vanaf 1 september in de handel komen, gaat onder de naam Vorverkostung Erste Lage.

Symposium & Masterclass over wijnbouw in België en Nederland

Symposium & Masterclass over wijnbouw in België en Nederland

25-08-2011

Op donderdag 8 september zal in het Belgische Hasselt voor de eerste keer het BeNeVit Wijnsymposium gehouden worden, waarbij BeNeVit de afkorting is voor Belgisch Nederlands Vitis. Het evenement is een initiatief van Geurt van Rennes.

Bijzondere primeurs tijdens Bubbles on the Beach 28 augustus

Bijzondere primeurs tijdens Bubbles on the Beach 28 augustus

23-08-2011

Aankomende zondag is het weer zo ver: Bubbles on the Beach! Voor de liefhebber van zon en mousserende wijnen valt er op dit evenement veel te genieten. Een fijne strandsfeer, lekker eten, muziek, het bubbelbad, hopelijk flink wat zon en natuurlijk veel mousserende wijn waaronder enkele zeer bijzondere primeurs.

Best Value Vin de France - Internationale Selectie 2011

Best Value Vin de France - Internationale Selectie 2011

04-08-2011

Sinds het ontstaan van Vin de France als een nieuwe categorie voor Franse wijnen zonder een erkend gebied van herkomst, hebben producenten een groeiend aantal hoogwaardige wijnen gecreëerd.

GCF Exclusif

GCF Exclusif

04-08-2011

Wij nodigen u graag uit om kennis te maken met GCF Exclusif: Een veelzijdig assortiment wijnen, exclusief voor de On Trade. U koopt direct in bij de producent.

Zuid-Afrikaans wijnconcours 2011: winnaars bekend

Zuid-Afrikaans wijnconcours 2011: winnaars bekend

29-07-2011

De wijnen zijn geproefd, de punten zijn geteld - de uitslag is bekend! Na een intensieve proefperiode, waarbij meer dan 500 wijnen de proeftafel passeerden, zijn we uitgekomen bij een prachtige lijst winnaars en een nog completer beeld van wijnland Zuid-Afrika.

Wijnwinkelverkiezing 2012: de stemronde is geopend!

Wijnwinkelverkiezing 2012: de stemronde is geopend!

18-07-2011

De stemronde is geopend! Vanaf vandaag kan er gestemd worden op de 'Beste Wijnwinkel 2012', via de site van Perswijn. In deze zoektocht naar de beste wijnwinkel van Nederland speelt u als wijnliefhebber een belangrijke rol: u kon tot 17 juli uw favoriete wijnwinkel nomineren en vanaf vandaag is er de mogelijkheid om te stemmen.

Advertorial: Groupe GCF

Advertorial: Groupe GCF

23-06-2011

Groupe GCF is in 1979 door Joseph Helfrich opgericht en vanuit het hoofdkantoor in Petersbach (gelegen in de Elzas, nabij Strasbourg) is dit familiebedrijf de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste, onafhankelijke wijnproducenten van de wereld, met merken als Domaine de la Baume, Chateau de Fesles, Dulong, Arthur Metz, Grand Sud, JP Chenet, Louis Eschenauer en Alexis Lichine.

Nieuwe stijl

Nieuwe stijl

15-06-2011

De tijd was rijp voor een nieuwe stijl, dus Perswijn heeft een flinke make-over gekregen. Vanaf het komende nummer (Perswijn nr. 4) zal de opmaak verbeterd zijn, het lettertype aangepast, en de lay-out van de pagina’s overzichtelijker.

Echte Wijnen - aflevering 3

Echte Wijnen - aflevering 3

06-06-2011

Er zijn nog altijd wijnschrijvers/-journalisten die menen dat voor een prijs van minder dan een tientje geen ‘echte’ wijnen kunnen worden gemaakt. En ze menen ook dat er wijnschrijvers zijn die zich door containerladingen ‘hele of half industriële meuk’ zitten te proeven en deze wijnen zelf niet drinken. Ik behoor zelf tot de bedoelde wijnschrijvers en ik heb een geruststellende en tegelijk ontnuchterende boodschap: er zijn veel wijnen bij die ik zelf graag drink –en ik doe dat ook nog.

Verkiezing Wijnwinkel van het Jaar 2012

Verkiezing Wijnwinkel van het Jaar 2012

03-06-2011

De wijnwinkelwedstrijd van vorig jaar heeft heel wat losgemaakt. Er zijn zo’n 10.000 stemmen geteld op ruim 200 winkels, waarbij Van Eyck Wijnkelders uit Helmond als winnaar uit de bus is gekomen. Wat is de beste wijnwinkel van Nederland voor het komende jaar? Perswijn zoekt het uit, samen met u.

Proeverij de Gouden Ton

Proeverij de Gouden Ton

30-05-2011

Op 22 mei hield Marcel Arentz van de Gouden Ton Nijmegen zijn jaarlijkse wijnproeverij op Landgoed de Holthurnse Hof in Berg en Dal. En Marcel pakt het groots aan. Hij werkt samen met ondernemers uit de regio: 10 winkels, 10 restaurants, 2 thuiskoks en een kookschool. Gerard Reijmer proefde de wijn... én het eten.

Bedankje van een prijswinnaar

Bedankje van een prijswinnaar

23-05-2011

Na afloop van het PERSWIJN-evenement "Grootse Wijnen van Kleine Importeurs" bleek een eenvoudig bezoekje aan deze website een plezierig staartje te hebben gekregen. We ontvingen het volgende berichtje:

Advertorial: BVA Wine Auctions, altijd wat te bieden

Advertorial: BVA Wine Auctions, altijd wat te bieden

18-05-2011

BVA Wine Auctions is een nieuw onderdeel van BVA Auctions. Het biedt wijnliefhebbers de gelegenheid om op een online veiling mooie wijn te kopen.

Advertorial: Domaine du Tariquet

Advertorial: Domaine du Tariquet

18-05-2011

Familiebedrijf Tariquet maakt avontuurlijke wijnen in het hart van Gascogne.

 • Santa Rita t/m april of september 2018
  • Wine in Moderation (gratis en doorlopend) versie 2
  • Ambassadeurs Perswijn - doorlopend
  • Bossenbroek B.V. - doorlopend
  • Le Salon des Vins de Loire t/m 6 feb
  • Okhuysen webwinkel - doorlopend?