Nieuws



Bladerboek: PERSWIJN Supplement Spanje

Bladerboek: PERSWIJN Supplement Spanje

24-10-2017

Heerlijk, weer een nieuwe koopgids met de mooiste Spaanse wijnen! Een spannende reis langs alle fraaie wijngebieden die Spanje rijk is. Met een geweldige variatie in stijlen, prijzen en kwaliteiten. Van heerlijk betaalbaar, tot luxe en prestigieus. Van heerlijk spannend droog wit tot complex rood, of van fijn mousserend tot prachtige en bijzondere sherry. 

Advertentie: Kom Bourgogne proeven in restaurant \'t Amsterdammertje

Advertentie: Kom Bourgogne proeven in restaurant 't Amsterdammertje

23-10-2017

Kom Bourgogne proeven in restaurant 't Amsterdammertje, Loenen a/d Vecht. Cedric Ducoté, oenoloog van Château de Chamirey & Domaine des Perdrix presenteert zijn wijnen i.c.m. een 4-gangen diner ‘all inn’. PERSWIJN lezers krijgen €15 korting en betalen €85 voor het 4-gangen menu met bijpassende Bourgognes.

Flesaanvraag Perswijn #1 (deadline 24 november)

Flesaanvraag Perswijn #1 (deadline 24 november)

11-10-2017

Geachte importeur, Graag vraag ik uw aandacht voor de aanvraag van proefflessen voor nummer 2017/8 en 2018/1 van PERSWIJN, te verschijnen respectievelijk december 2017 en januari 2018. Wij willen u vragen flessen in te zenden voor de hieronder vermelde onderwerpen. Wilt u voor het eerst uw wijn insturen? Lees de uitleg van de flesaanvraag Wilt u de flesaanvraag per mail ontvangen? Schrijf u hier in als importeur voor onze zakelijke mailings!

PERSWIJN #7 met supplement Cariñena

PERSWIJN #7 met supplement Cariñena

11-10-2017

PERSWIJN #7 komt volgende week uit met een supplement over de verrassende Spaanse streek Cariñena. Verder 470 geproefde en beoordeelde wijnen uit Nieuw-Zeeland, Noord- en Midden- Portugal en Lazio, Umbrië en Toscane. Daarnaast artikelen over o.a. de grensoverschrijdende wijnen van Collio/Brda, lekker onbekend Pennsylvania, Grosse Gewächse 2015 & 2016: meer én beter en Marlborough: Sauvignon Blanc overleeft de crisis. Natuurlijk in PERSWIJN #7 de vertrouwde columnisten, rubrieken, nieuws en nog veel meer! PERSWIJN #7 is vanaf 16 oktober verkrijgbaar in de winkels en bij onze ambassadeurs.

Finalisten PERSWIJN Wijnconcours 2017 bekend!

Finalisten PERSWIJN Wijnconcours 2017 bekend!

10-10-2017

Na een oproep van PERSWIJN om wijnen in te sturen voor het PERSWIJN Wijnconcours, kwam een overweldigend aantal van 670 wijnen binnen waar het proefpanel zich over mocht buigen. De proefrondes zijn voltooid en er zijn 100 finalisten bekend! Uit de finalisten zullen over enkele weken de winnende wijnen gekozen worden. 

KVNW wint kort geding Wijnoutlet

KVNW wint kort geding Wijnoutlet

03-10-2017

De KVNW toont zich steeds actiever in het bestrijden van ‘nepreclame’. Om die reden werd een kort geding aangespannen tegen Wijnoutlet, dat, aldus de KVNW onjuiste prijsvergelijkingen gebruikte. ‘Zo zette Wijnoutlet de prijzen van haar wijnen af tegen de prijzen van diezelfde wijnen van andere aanbieders uit andere oogstjaren of tegen restaurantprijzen. 

Flesaanvraag PERSWIJN #8 (deadline 6 oktober)

Flesaanvraag PERSWIJN #8 (deadline 6 oktober)

18-09-2017

Geachte importeur, Graag vraag ik uw aandacht voor de aanvraag van proefflessen #8 van PERSWIJN, te verschijnen in december 2017. Wij willen u vragen flessen in te zenden voor de hieronder vermelde onderwerpen. De uiterste datum voor het inzenden van de flessen is 6 oktober. Wilt u voor het eerst uw wijn insturen? Lees de uitleg van de flesaanvraag Wilt u de flesaanvraag per mail ontvangen? Schrijf u hier in als importeur voor onze zakelijke mailings!

Flesaanvraag: 1-2-3 uitgelegd

Flesaanvraag: 1-2-3 uitgelegd

11-09-2017

Zo'n 8x per jaar wordt er een flesaanvraag uitgestuurd. Uw wijnen kunt u geheel gratis insturen! De ingestuurde wijnen worden gratis geproefd en beoordeeld, komen gratis in PERSWIJN magazine met proefnotitie en beoordeling en wij zetten gratis uw importeursgegevens in ons magazine. Hier staat een agenda wanneer dit ongeveer is. Verder kunt u nog flessen insturen voor wijnconcoursen. Alleen voor deelname aan een concours betaalt u per ingestuurde wijn een bedrag.

Champagne – Le Réveil des Terroirs

Champagne – Le Réveil des Terroirs

30-08-2017

Ik heb inmiddels flink wat boeken van collega Gert Crum in de boekenkast staan. Onder meer de beide edities van zijn diepgravende boek over het Domaine de la Romanée-Conti. En daarnaast een aantal boeken over Champagne. Waarmee meteen de beide specialismen en grote vineuze liefdes van Crum genoemd zijn: Bourgogne en Champagne, oftewel chardonnay en pinot noir.

PERSWIJN #6 - champagne!

PERSWIJN #6 - champagne!

21-08-2017

PERSWIJN #6 komt volgende week uit met zo’n 400 geproefde en beoordeelde. Verder een over de dynamiek en diversiteit van Champagne, de feiten en een beetje mysterie van terroir en wijnland Kroatië, pleidooi voor Pinot Gris en wijnreis Zaragoza. Verder o.a. Kees van Leeuwen over de verdwenen chateaux van Saint-Emilion en Gerard Reijmer met wijn-spijscombinaties met Beaujolais. Ook in PERSWIJN #6 de vertrouwde columnisten, rubrieken, nieuws en nog veel meer! PERSWIJN #6 is vanaf 2 september verkrijgbaar.

Flesaanvraag PERSWIJN #7 (deadline 25 augustus)

Flesaanvraag PERSWIJN #7 (deadline 25 augustus)

16-08-2017

Geachte importeur, Graag vraag ik uw aandacht voor de aanvraag van proefflessen voor #7 en #8 van PERSWIJN, te verschijnen respectievelijk oktober en december 2017. Wij willen u vragen flessen in te zenden voor de hieronder vermelde onderwerpen. De uiterste datum voor het inzenden van de flessen is 25 augustus (en niet 18 augustus zoals eerder vermeld). Wilt u de flesaanvraag per mail ontvangen? Schrijf u hier in als importeur voor onze zakelijke mailings!

Flesaanvraag PERSWIJN - Hoe werkt het?

Flesaanvraag PERSWIJN - Hoe werkt het?

24-07-2017

Er is regelmatig een flesaanvraag voor de rubriek Geproefd & Beoordeeld in PERSWIJN Magazine maar ook voor de verschillende wijnconcoursen die gehouden worden. De flesaanvraag wordt naar iedereen gemaild die zich als importeur heeft ingeschreven voor onze PERSWIJN zakelijke nieuwsbrief. Om zeker te zijn dat u de flesaanvraag niet mist is het handig om meerdere personen van uw bedrijf in te schrijven. Zorg er wel voor dat u in de nieuwsbrief aanmelding aanvinkt dat u importeur bent. U kunt zich hier inschrijven voor de PERSWIJN zakelijke nieuwsbrief

PERSWIJN #5

PERSWIJN #5

19-07-2017

PERSWIJN #5 komt volgende week uit met zo’n 500 geproefde en beoordeelde wijnen waarvan maar liefst 80 topwijnen uit de Bourgogne.  Verder het artikel over een wijnreis door de stad: Saint-Émilion, het in memoriam René van Heusden,  wijnproducent Davide Rosso over Barolo, daarnaast wijn uit Servië en Sicilië: zilt & verleidelijk. Verder o.a. Kees van Leeuwen over de winter- en voorjaarsvorst in de wijngaard. Ook in PERSWIJN #5 de vertrouwde columnisten, rubrieken, nieuws en nog veel meer! PERSWIJN #5 is vanaf 24 juli verkrijgbaar.

Advertorial: Serieus werk maken van wijnkennis?

Advertorial: Serieus werk maken van wijnkennis?

18-07-2017

Serieus werk maken van wijnkennis? Neem deel aan de eenjarige opleiding ‘Werken met Wijn’ voor professionals en liefhebbers. De cursus ‘Werken met Wijn’ zit qua niveau tussen SDEN 3 en de vinologenopleiding in. T.o.v. de vinologenopleiding biedt onze wijnopleiding diverse voordelen: geen examen, kost minder tijd èn geld! Na het afronden van de cursus ontvangt u een certificaat als bewijs van uw deelname.

Domenico Clerico overleden

Domenico Clerico overleden

17-07-2017

Domenico Clerico was een van de vernieuwers van Barolo, die wijnen maakte in een zachtere, meer toegankelijke stijl, met gebruikmaking van rijping op barriques. Sommigen vonden hem te ver gaan en vonden zijn wijnen niet klassiek genoeg, maar dat hij zijn tijd vooruit was, dat is zeker zo. Hij was een perfectionist, en zette ook een prachtige, moderne winery neer, waar hij alles perfect voor elkaar had. Domenico Clerico werd 67 jaar.

Flesaanvraag PERSWIJN #6 (deadline 8 juli)

Flesaanvraag PERSWIJN #6 (deadline 8 juli)

04-07-2017

Geachte importeur, Graag vraag ik uw aandacht voor de aanvraag van proefflessen voor #5 en #6 van PERSWIJN, te verschijnen respectievelijk juli en september 2017. Wij willen u vragen flessen in te zenden voor de hieronder vermelde onderwerpen. De uiterste datum voor het inzenden van de flessen is 8 juli.

In memoriam René van Heusden (1958-2017)

In memoriam René van Heusden (1958-2017)

27-06-2017

Het onverwachte overlijden van René van Heusden is voor ons, de redactie en de medewerkers van Perswijn, een enorme schok. Het is eigenlijk gewoon niet te bevatten. Zo jong nog, zo in het volle leven, en dan gewoon weg. Het hoort gewoon niet zo te gaan. Je bent bezig met je artikelen voor het volgende nummer en dan, plotseling, is het afgelopen. Dat laat bij ons een grote leegte na, in alle opzichten.

Wijnschrijver René van Heusden overleden

Wijnschrijver René van Heusden overleden

26-06-2017

Vandaag is een intens treurige dag, voor zijn familie, voor Perswijn en voor vele andere vrienden en wijnliefhebbers. Vanochtend werd duidelijk dat wijnschrijver en redacteur van Perswijn René van Heusden is overleden. Daarmee is ons een prachtig mens, een vriend, een ongelooflijke levensgenieter en een zeer kundige en totaal originele wijnschrijver ontvallen, die nooit een blad voor zijn mond nam. Iedereen van Perswijn is in en in verdrietig. We zullen hem ontzettend missen. René is slechts 58 jaar geworden. Hier volgt een uitgebreid In Memoriam. Verder is een speciale pagina ingericht voor het plaatsen van reacties op het overlijden van René van Heusden.

Wine of Origin Cape Town

Wine of Origin Cape Town

12-06-2017

Zuid-Afrika heeft er een nieuwe herkomstbenaming bij: Wine of Origin Cape Town. Met de officiële erkenning daarvan staat het land volgens Wines of South Africa (WOSA) op het punt om nog meer internationale aandacht te trekken. Kaapstad heeft immers een ijzersterke reputatie als internationaal geliefde toeristische trekpleister. 

PERSWIJN #4 - speciaalbier

PERSWIJN #4 - speciaalbier

08-06-2017

PERSWIJN #4 komt 12 juni uit met meer dan 400 geproefde & beoordeelde wijnen. We konden verder niet om de hype heen dus we proefden & beoordeelden maar liefst 85 speciaalbieren (!) en gingen aan tafel voor een bier-spijsproeverij met Funs Pubben (Bierbrouwerij De Koningshoeven “La Trappe”). Ook in PERSWIJN #4 de vertrouwde columnisten, rubrieken, nieuws en nog veel meer! PERSWIJN #4 is vanaf 12 juni verkrijgbaar.

Vaderdagactie!

Vaderdagactie!

06-06-2017

Bestel vóór 14 juni een proefabonnement en uw vader krijgt PERSWIJN #4 feestelijk ingepakt thuisgestuurd! Het magazine ligt vlak vóór vaderdag in de bus. Het proefabonnement omvat 3 nummers inclusief supplementen voor €21,50 en wordt automatisch opgezegd.

Proefnotities: Bordeaux primeur 2016

Proefnotities: Bordeaux primeur 2016

25-04-2017

2016 is een bijzonder, en zonder meer groot jaar, door een combinatie van intense aroma’s, fruit en mooie zuren. Kampioenen zijn de wijnen van het noordelijke deel van de Haut-Médoc en van de heuvels van Saint-Emilion. Merlot en sémillon hadden iets te lijden van de extreme droogte. Cabernet-sauvignon presteerde optimaal, cabernet-franc is voortreffelijk. De sterren zijn gerelateerd aan het jaar.   

PERSWIJN #3 - Bordeaux 2016

PERSWIJN #3 - Bordeaux 2016

12-04-2017

PERSWIJN #3 is uit met meer dan 800 geproefde en beoordeelde wijnen en een gratis Zuid-Afrika supplement. In het supplement bespreken we de beste wijnen van het Perswijn Zuid-Afrika concours. PERSWIJN #3 staat vooral in het teken van Bordeaux 2016 met zo’n 300 proefnotities en onze liefde voor Belgische wijnen. In “De ronde van België” bezoeken we de beste wijnmakers en geven we onze favorieten. Daarnaast o.a. De vernieuwende Belgische restaurateur en kwajongen Andy Brouwer, Toscane en het succes door Sangiovese, Jens de Maere van wijnbar Belgium Wines in Antwerpen en Condrieu van de grensverleggende Christine Vernay. 

Winnaars van het Perswijn Wijnconcours Zuid-Afrika

Winnaars van het Perswijn Wijnconcours Zuid-Afrika

11-04-2017

Na een oproep van Perswijn om Zuid-Afrikaanse wijnen in te sturen voor het Perswijn Zuid-Afrika wijnconcours, kwam er een overweldigend aantal van 500 wijnen binnen waar het proefpanel zich over mocht buigen. De eerste en tweede proefronde is zijn de winnaars bekend!

De Monnik Wine Experience top 10

De Monnik Wine Experience top 10

10-04-2017

Een aantal nieuwe wijnhuizen erbij, een uitgebreid assortiment, kortom het resultaat van heel hard werken. Het dynamische wijn duo Joke Holster en Robert Handjes heeft duidelijk niet stil gezeten sinds ze september vorig jaar als ‘brand managers het team bij de Monnik dranken hebben versterkt. 

  • Santa Rita t/m april of september 2018
    • Ribera del Duero Drink Ribera-drink Spain banner
    • Vinoblesse wijngids vanaf 14sept
    • Wine in Moderation (gratis en doorlopend) versie 2
    • Ambassadeurs Perswijn - doorlopend
    • Winterhalter - t/m?