NieuwsSchrijf u in voor het Perswijn Wijnconcours Voorjaar & Zomer 2018

Schrijf u in voor het Perswijn Wijnconcours Voorjaar & Zomer 2018

11-01-2018

Dit jaar organiseren we weer twee wijnconcoursen: het PERSWIJN Wijnconcours Voorjaar & Zomer en het PERSWIJN Wijnconcours Najaar & Winter. Hierbij willen wij u graag informeren over deze twee concoursen, de verschillende data en deadlines die hiermee gemoeid zijn, en natuurlijk: de thema’s.

Wine Regions Event op 14 maart 2018

Wine Regions Event op 14 maart 2018

11-01-2018

Woensdag 14 maart 2018 vindt in Amsterdam het ‘Wine Regions Event’ plaats. Wijngebieden uit de hele wereld en kleine, opkomende wijnlanden presenteren hun wijnen en filosofie presenteren aan de Nederlandse markt. We verwachten tenminste 16 gebieden uit Europa en de nieuwe wereld.

Union des Grands Crus de Bordeaux op 5 februari 2018

Union des Grands Crus de Bordeaux op 5 februari 2018

11-01-2018

Op maandag 5 februari 2018 vindt in de Wintertuin van Grand Hotel Krasnapolsky de 5e editie plaats van de unieke proeverij georganiseerd door Union des Grands Crus de Bordeaux. Circa 100 top-chateaux zijn dan in Amsterdam om hun 2015 jaargang aan u te laten proeven. 

Eerste BOB in Nederland

Eerste BOB in Nederland

12-12-2017

Maasvallei Limburg krijgt BOB De Europese Commissie heeft een BOB toegekend aan het wijngebied Maasvallei Limburg. De BOB ligt langs de oevers van de Maas, deels in Nederland en deels in België. Zo’n grensoverschrijdende BOB is uniek in de wereld. In Nederland doet voorlopig alleen Wijngoed Thorn mee; aan de Belgische kant zijn tien bedrijven aangesloten. De BOB kwam tot stand dankzij jarenlange inspanningen van Harry Vorselen van Wijngoed Thorn en Karel Henckens van Wijndomein Aldeneyck in het Belgische Maaseik.

Winnaars van het PERSWIJN Wijnconcours 2017

Winnaars van het PERSWIJN Wijnconcours 2017

30-11-2017

De uitslag van het Perswijn Wijnconcours 2017 is bekend! Wat is het toch een feest om alle –bijna 700– wijnen voor het PERSWIJN Wijnconcours 2017 te proeven en te beoordelen. Want het niveau van de inzendingen is erg hoog. Binnen de vaste categorieën van witte en rode wijnen in diverse prijsklassen valt de enorme diversiteit van druivenrassen, gebieden en landen op. Het is een afspiegeling van onze brede, dynamische markt en daar mogen we als consument blij mee zijn. Ook in de overige thema’s van dit Wijnconcours  – mousserend, Syrah en zoet & versterkt –  is de variatie aanzienlijk.  

Flesaanvraag Perswijn #2 (deadline 19 januari)

Flesaanvraag Perswijn #2 (deadline 19 januari)

29-11-2017

Geachte importeur, Graag vraag ik uw aandacht voor de aanvraag van proefflessen voor nummer 2018/2 van PERSWIJN, te verschijnen in maart 2018. Wij willen u vragen flessen in te zenden voor de hieronder vermelde onderwerpen. Zoals u kunt zien schuiven er onderwerpen door naar de volgende editie van PERSWIJN. De doorgeschoven onderwerpen zijn dikgedrukt. Wilt u voor het eerst uw wijn insturen? Lees de uitleg van de flesaanvraag Wilt u de flesaanvraag per mail ontvangen? Schrijf u hier in als importeur voor onze zakelijke mailings!

PERSWIJN #8 met twee supplementen

PERSWIJN #8 met twee supplementen

23-11-2017

PERSWIJN #8 komt uit met als extra de koopgids met de uitslag van het PERSWIJN Wijnconcours 2017 èn een supplement helemaal gewijd aan Champagne. Verder 500 geproefde en beoordeelde wijnen uit o.a. Champagne, Trentino en Alto Adige, 2017 en Cabernet Sauvignon. Daarnaast artikelen over o.a. Georgië, amforen & meer, Moois uit Moravië: van bublinky tot Pálava, de leukste en lekkerste top 40 van 2017 en de methode Gaja: eigenzinnig en intelligent. Natuurlijk in PERSWIJN #8 de vertrouwde columnisten, rubrieken, nieuws en nog veel meer! PERSWIJN #8 is vanaf 4 december verkrijgbaar in de winkels en bij onze ambassadeurs.

De leukste en lekkerste top40 van 2017

De leukste en lekkerste top40 van 2017

21-11-2017

December is de maand van het terugkijken op een jaar vol wijnen. Alleen al bij Perswijn proeven we per jaar ruim 6.000 door importeurs en producenten ingezonden wijnen, waarvan de notities altijd te vinden zijn in Geproefd & Beoordeeld in ons blad of in onze supplementen en koopgidsen. En daarnaast wordt er door onze redacteuren natuurlijk nog heel veel geproefd en gedronken op wijnreizen, tijdens lunches en diners in restaurants en thuis. 

Patrick Maroteaux (67) overleden

Patrick Maroteaux (67) overleden

21-11-2017

Op zondag 19 november is Patrick Maroteaux, de eigenaar van Château Branaire-Ducru in Saint-Julien overleden. Dit bericht kwam van Olivier Bernard, president van de Union des Grands Crus de Bordeaux (UGCB / @ugcb.net). Maroteaux was een voorganger van Olivier Bernard: hij was president van de Union van 2000 tot 2008, dus twee volle perioden, om voor korte tijd opgevolgd te worden door Sylvie Cazes. Dat zegt veel over zijn persoonlijkheid. In Bordeaux heb je ze wat dat betreft in twee soorten: de teamspelers, en degenen die keihard voor alleen het eigen belang gaan.

Bladerboek: PERSWIJN Supplement Spanje

Bladerboek: PERSWIJN Supplement Spanje

24-10-2017

Heerlijk, weer een nieuwe koopgids met de mooiste Spaanse wijnen! Een spannende reis langs alle fraaie wijngebieden die Spanje rijk is. Met een geweldige variatie in stijlen, prijzen en kwaliteiten. Van heerlijk betaalbaar, tot luxe en prestigieus. Van heerlijk spannend droog wit tot complex rood, of van fijn mousserend tot prachtige en bijzondere sherry. 

Advertentie: Kom Bourgogne proeven in restaurant \'t Amsterdammertje

Advertentie: Kom Bourgogne proeven in restaurant 't Amsterdammertje

23-10-2017

Kom Bourgogne proeven in restaurant 't Amsterdammertje, Loenen a/d Vecht. Cedric Ducoté, oenoloog van Château de Chamirey & Domaine des Perdrix presenteert zijn wijnen i.c.m. een 4-gangen diner ‘all inn’. PERSWIJN lezers krijgen €15 korting en betalen €85 voor het 4-gangen menu met bijpassende Bourgognes.

Flesaanvraag Perswijn #1 (deadline 24 november)

Flesaanvraag Perswijn #1 (deadline 24 november)

11-10-2017

Geachte importeur, Graag vraag ik uw aandacht voor de aanvraag van proefflessen voor nummer 2017/8 en 2018/1 van PERSWIJN, te verschijnen respectievelijk december 2017 en januari 2018. Wij willen u vragen flessen in te zenden voor de hieronder vermelde onderwerpen. Wilt u voor het eerst uw wijn insturen? Lees de uitleg van de flesaanvraag Wilt u de flesaanvraag per mail ontvangen? Schrijf u hier in als importeur voor onze zakelijke mailings!

PERSWIJN #7 met supplement Cariñena

PERSWIJN #7 met supplement Cariñena

11-10-2017

PERSWIJN #7 komt volgende week uit met een supplement over de verrassende Spaanse streek Cariñena. Verder 470 geproefde en beoordeelde wijnen uit Nieuw-Zeeland, Noord- en Midden- Portugal en Lazio, Umbrië en Toscane. Daarnaast artikelen over o.a. de grensoverschrijdende wijnen van Collio/Brda, lekker onbekend Pennsylvania, Grosse Gewächse 2015 & 2016: meer én beter en Marlborough: Sauvignon Blanc overleeft de crisis. Natuurlijk in PERSWIJN #7 de vertrouwde columnisten, rubrieken, nieuws en nog veel meer! PERSWIJN #7 is vanaf 16 oktober verkrijgbaar in de winkels en bij onze ambassadeurs.

Finalisten PERSWIJN Wijnconcours 2017 bekend!

Finalisten PERSWIJN Wijnconcours 2017 bekend!

10-10-2017

Na een oproep van PERSWIJN om wijnen in te sturen voor het PERSWIJN Wijnconcours, kwam een overweldigend aantal van 670 wijnen binnen waar het proefpanel zich over mocht buigen. De proefrondes zijn voltooid en er zijn 100 finalisten bekend! Uit de finalisten zullen over enkele weken de winnende wijnen gekozen worden. 

KVNW wint kort geding Wijnoutlet

KVNW wint kort geding Wijnoutlet

03-10-2017

De KVNW toont zich steeds actiever in het bestrijden van ‘nepreclame’. Om die reden werd een kort geding aangespannen tegen Wijnoutlet, dat, aldus de KVNW onjuiste prijsvergelijkingen gebruikte. ‘Zo zette Wijnoutlet de prijzen van haar wijnen af tegen de prijzen van diezelfde wijnen van andere aanbieders uit andere oogstjaren of tegen restaurantprijzen. 

Flesaanvraag PERSWIJN #8 (deadline 6 oktober)

Flesaanvraag PERSWIJN #8 (deadline 6 oktober)

18-09-2017

Geachte importeur, Graag vraag ik uw aandacht voor de aanvraag van proefflessen #8 van PERSWIJN, te verschijnen in december 2017. Wij willen u vragen flessen in te zenden voor de hieronder vermelde onderwerpen. De uiterste datum voor het inzenden van de flessen is 6 oktober. Wilt u voor het eerst uw wijn insturen? Lees de uitleg van de flesaanvraag Wilt u de flesaanvraag per mail ontvangen? Schrijf u hier in als importeur voor onze zakelijke mailings!

Flesaanvraag: 1-2-3 uitgelegd

Flesaanvraag: 1-2-3 uitgelegd

11-09-2017

Zo'n 8x per jaar wordt er een flesaanvraag uitgestuurd. Uw wijnen kunt u geheel gratis insturen! De ingestuurde wijnen worden gratis geproefd en beoordeeld, komen gratis in PERSWIJN magazine met proefnotitie en beoordeling en wij zetten gratis uw importeursgegevens in ons magazine. Hier staat een agenda wanneer dit ongeveer is. Verder kunt u nog flessen insturen voor wijnconcoursen. Alleen voor deelname aan een concours betaalt u per ingestuurde wijn een bedrag.

Champagne – Le Réveil des Terroirs

Champagne – Le Réveil des Terroirs

30-08-2017

Ik heb inmiddels flink wat boeken van collega Gert Crum in de boekenkast staan. Onder meer de beide edities van zijn diepgravende boek over het Domaine de la Romanée-Conti. En daarnaast een aantal boeken over Champagne. Waarmee meteen de beide specialismen en grote vineuze liefdes van Crum genoemd zijn: Bourgogne en Champagne, oftewel chardonnay en pinot noir.

PERSWIJN #6 - champagne!

PERSWIJN #6 - champagne!

21-08-2017

PERSWIJN #6 komt volgende week uit met zo’n 400 geproefde en beoordeelde. Verder een over de dynamiek en diversiteit van Champagne, de feiten en een beetje mysterie van terroir en wijnland Kroatië, pleidooi voor Pinot Gris en wijnreis Zaragoza. Verder o.a. Kees van Leeuwen over de verdwenen chateaux van Saint-Emilion en Gerard Reijmer met wijn-spijscombinaties met Beaujolais. Ook in PERSWIJN #6 de vertrouwde columnisten, rubrieken, nieuws en nog veel meer! PERSWIJN #6 is vanaf 2 september verkrijgbaar.

Flesaanvraag PERSWIJN #7 (deadline 25 augustus)

Flesaanvraag PERSWIJN #7 (deadline 25 augustus)

16-08-2017

Geachte importeur, Graag vraag ik uw aandacht voor de aanvraag van proefflessen voor #7 en #8 van PERSWIJN, te verschijnen respectievelijk oktober en december 2017. Wij willen u vragen flessen in te zenden voor de hieronder vermelde onderwerpen. De uiterste datum voor het inzenden van de flessen is 25 augustus (en niet 18 augustus zoals eerder vermeld). Wilt u de flesaanvraag per mail ontvangen? Schrijf u hier in als importeur voor onze zakelijke mailings!

Flesaanvraag PERSWIJN - Hoe werkt het?

Flesaanvraag PERSWIJN - Hoe werkt het?

24-07-2017

Er is regelmatig een flesaanvraag voor de rubriek Geproefd & Beoordeeld in PERSWIJN Magazine maar ook voor de verschillende wijnconcoursen die gehouden worden. De flesaanvraag wordt naar iedereen gemaild die zich als importeur heeft ingeschreven voor onze PERSWIJN zakelijke nieuwsbrief. Om zeker te zijn dat u de flesaanvraag niet mist is het handig om meerdere personen van uw bedrijf in te schrijven. Zorg er wel voor dat u in de nieuwsbrief aanmelding aanvinkt dat u importeur bent. U kunt zich hier inschrijven voor de PERSWIJN zakelijke nieuwsbrief

PERSWIJN #5

PERSWIJN #5

19-07-2017

PERSWIJN #5 komt volgende week uit met zo’n 500 geproefde en beoordeelde wijnen waarvan maar liefst 80 topwijnen uit de Bourgogne.  Verder het artikel over een wijnreis door de stad: Saint-Émilion, het in memoriam René van Heusden,  wijnproducent Davide Rosso over Barolo, daarnaast wijn uit Servië en Sicilië: zilt & verleidelijk. Verder o.a. Kees van Leeuwen over de winter- en voorjaarsvorst in de wijngaard. Ook in PERSWIJN #5 de vertrouwde columnisten, rubrieken, nieuws en nog veel meer! PERSWIJN #5 is vanaf 24 juli verkrijgbaar.

Advertorial: Serieus werk maken van wijnkennis?

Advertorial: Serieus werk maken van wijnkennis?

18-07-2017

Serieus werk maken van wijnkennis? Neem deel aan de eenjarige opleiding ‘Werken met Wijn’ voor professionals en liefhebbers. De cursus ‘Werken met Wijn’ zit qua niveau tussen SDEN 3 en de vinologenopleiding in. T.o.v. de vinologenopleiding biedt onze wijnopleiding diverse voordelen: geen examen, kost minder tijd èn geld! Na het afronden van de cursus ontvangt u een certificaat als bewijs van uw deelname.

Domenico Clerico overleden

Domenico Clerico overleden

17-07-2017

Domenico Clerico was een van de vernieuwers van Barolo, die wijnen maakte in een zachtere, meer toegankelijke stijl, met gebruikmaking van rijping op barriques. Sommigen vonden hem te ver gaan en vonden zijn wijnen niet klassiek genoeg, maar dat hij zijn tijd vooruit was, dat is zeker zo. Hij was een perfectionist, en zette ook een prachtige, moderne winery neer, waar hij alles perfect voor elkaar had. Domenico Clerico werd 67 jaar.

Flesaanvraag PERSWIJN #6 (deadline 8 juli)

Flesaanvraag PERSWIJN #6 (deadline 8 juli)

04-07-2017

Geachte importeur, Graag vraag ik uw aandacht voor de aanvraag van proefflessen voor #5 en #6 van PERSWIJN, te verschijnen respectievelijk juli en september 2017. Wij willen u vragen flessen in te zenden voor de hieronder vermelde onderwerpen. De uiterste datum voor het inzenden van de flessen is 8 juli.

 • Santa Rita t/m april of september 2018
  • Bossenbroek B.V. - doorlopend
  • Le Salon des Vins de Loire t/m 6 feb
  • Winterhalter - t/m?
  • Ribera del Duero Drink Ribera-drink Spain banner
  • Vinoblesse wijngids vanaf 14sept