Eten & Drinken



Gegeten en gedronken: Restaurant C.E.O. Baas van het Vlees - Rotterdam

Gegeten en gedronken: Restaurant C.E.O. Baas van het Vlees - Rotterdam

11-11-2013

Mario Ridder, eigenaar en chef van **restaurant De Zwethheul, en zijn partner Sharon Kars, wonen op Katendrecht. Op de Kaap, zoals je in goed Rotterdams dan zegt. Tijdens het uitlaten van hun hond viel hun oog een keer op een leegstaand pand op de hoek van het Deliplein en de Sumatrastraat, een voormalig slachthuis.

Gegeten en gedronken: Restaurant Noble - ‘s-Hertogenbosch

Gegeten en gedronken: Restaurant Noble - ‘s-Hertogenbosch

07-11-2013

Kort na de opening lunchte ik in Noble te ’s-Hertogenbosch. Dat is de nieuwe zaak van Edwin Kats, ooit chef van La Rive en na een paar jaar in het buitenland weer terug in Nederland.

Nico McGough met Bosman op biologische toer

Nico McGough met Bosman op biologische toer

01-11-2013

Wijnhandelaar Nico McGough, ooit oprichter van De Gouden Ton, is alive and kicking! Stil zitten is er voor hem immers niet bij, ook niet nu alle zakelijke banden tussen hem en Résidence Wijnen verbroken zijn.

Gegeten & gedronken: Restaurant Vermeer - Amsterdam

Gegeten & gedronken: Restaurant Vermeer - Amsterdam

29-10-2013

Wat moet er nog gezegd worden over restaurant Vermeer? Dat het nog steeds schromelijk ondergewaardeerd wordt? Of dat het eeuwig zonde is dat de lunch er al weer een tijdje is afgeschaft?

Aardappelsalade met gepekeld speenvarken

Aardappelsalade met gepekeld speenvarken

16-09-2013

Op de foto lijkt het vooral om het vlees te gaan, maar de hoofdrol in dit gerecht is wel degelijk weggelegd voor de eenvoudige aardappel. Wat lekker kan zo'n eenvoudig gerecht zijn: het is hartig, het is fris, het heeft bite, het is makkelijk te maken en je kunt het koud serveren.

Duif met garnituur bonne femme

Duif met garnituur bonne femme

23-07-2013

Wild alleen iets voor de herfst en winter? Nee hoor. Er is ook wild beschikbaar in lente en zomer. Houtduif bijvoorbeeld mag je het hele jaar schieten, net als konijn en gans. Tekst en fotografie: Gerard Reijmer

Wasabi Zalm

Wasabi Zalm

02-07-2013

Dit recept is een variant op de bekende Gravad Lax; de met mosterd, zout, suiker en dille gemarineerde zalm. In dit recept gebruiken we mierikswortel in plaats van dille. De krachtige en pittige smaak van de mierikswortel combineert heel goed met vette vis. Tekst en fotografie: Gerard Reijmer

Rode mul met spinaziestamppotje

Rode mul met spinaziestamppotje

04-06-2013

Rode mul is zo'n vis waar je goede en slechte ervaringen mee kunt hebben. Maar als je de rode mul een keer in optima forma hebt geproefd, dan neem je een graatje hier of daar graag op de koop toe. Tekst en fotografie: Gerard Reijmer

Restaurant De Jonkman in Brugge – West-Vlaanderen boven

Restaurant De Jonkman in Brugge – West-Vlaanderen boven

04-06-2013

Bruggelingen mogen zichzelf gelukkig prijzen. Ze wonen niet alleen in een sprookjesachtig mooi decor, ze hebben ook de keuze uit een onwaarschijnlijk aanbod aan sterrenrestaurants in de stad zelf en in de naaste omgeving daarvan. Tekst en fotografie: René van Heusden ML

Lamscarré met knoflooksaus

Lamscarré met knoflooksaus

06-05-2013

Als de lente komt, dan... eten we aardbeien, asperges en lamsvlees. Voor dit laatste hebben we een heerlijk recept, gemaakt met een stevig Texels lam: dik bevleesd en heerlijk sappig van smaak. Tekst en fotografie: Gerard Reijmer

Herfstsalade met paddestoelen

Herfstsalade met paddestoelen

02-10-2012

De herfst is begonnen. Onbewust verandert men dan ook de smaakvoorkeur, en bij de slager was de door hem zelf gemaakt rookworst al weer uitverkocht! Tekst en fotografie: Gerard Reijmer

Herfstsalade met paddestoelen

Herfstsalade met paddestoelen

02-10-2012

De herfst is begonnen. Onbewust verandert men dan ook de smaakvoorkeur, en bij de slager was de door hem zelf gemaakt rookworst al weer uitverkocht! Tekst en fotografie: Gerard Reijmer

Garnalen met roerbakgroenten

Garnalen met roerbakgroenten

04-09-2012

Roerbakken is populair in de Nederlandse keukens. Het aanbod aan kant-en-klaar woksauzen in het winkelschap is dan ook schrikbarend gegroeid. Ik heb ooit voor een artikel verschillende van die sauzen naast elkaar uitgeprobeerd. Mijn conclusie: laat ze staan. Tekst en fotografie: Gerard Reijmer

Garnalen met roerbakgroenten

Garnalen met roerbakgroenten

04-09-2012

Roerbakken is populair in de Nederlandse keukens. Het aanbod aan kant-en-klaar woksauzen in het winkelschap is dan ook schrikbarend gegroeid. Ik heb ooit voor een artikel verschillende van die sauzen naast elkaar uitgeprobeerd. Mijn conclusie: laat ze staan. Tekst en fotografie: Gerard Reijmer

Spare ribs van de barbecue

Spare ribs van de barbecue

24-07-2012

Op zomerse avonden ruikt de hele wijk naar bbq. Veel rook, veel geuren van geschroeid vlees. Tekst en fotografie: Gerard Reijmer

Spare ribs van de barbecue

Spare ribs van de barbecue

24-07-2012

Op zomerse avonden ruikt de hele wijk naar bbq. Veel rook, veel geuren van geschroeid vlees. Tekst en fotografie: Gerard Reijmer

Makreel met mangosalade

Makreel met mangosalade

10-07-2012

De makreel is een echte zomervis: van juni tot oktober kun je hem met de vaste hengel vanaf het strand vangen. Dat lees ik in het blad Zeehengelsport. Niet dat ik ooit vis, ik haal mijn vis graag op de markt, maar ik eet wel graag mijn vis in het seizoen; dan zijn ze op hun best en is de prijs laag. Hoewel de prijs van makreel eigenlijk altijd laag is. Tekt en fotografie: Gerard Reijmer

Makreel met mangosalade

Makreel met mangosalade

10-07-2012

De makreel is een echte zomervis: van juni tot oktober kun je hem met de vaste hengel vanaf het strand vangen. Dat lees ik in het blad Zeehengelsport. Niet dat ik ooit vis, ik haal mijn vis graag op de markt, maar ik eet wel graag mijn vis in het seizoen; dan zijn ze op hun best en is de prijs laag. Hoewel de prijs van makreel eigenlijk altijd laag is. Tekt en fotografie: Gerard Reijmer

Tarte Tatin Tomate

Tarte Tatin Tomate

29-05-2012

De gezusters Tatin zijn de naamgevers aan de bekende op zijn kop gebakken appeltaart. Maar in plaats van appel kun je ook ander fruit nemen of groenten. Bijvoorbeeld: tomaat. Tekst en fotografie: Gerard Reijmer

Tarte Tatin Tomate

Tarte Tatin Tomate

29-05-2012

De gezusters Tatin zijn de naamgevers aan de bekende op zijn kop gebakken appeltaart. Maar in plaats van appel kun je ook ander fruit nemen of groenten. Bijvoorbeeld: tomaat. Tekst en fotografie: Gerard Reijmer

Ribeye met paddestoelen

Ribeye met paddestoelen

19-04-2012

De ene biefstuk is de andere niet. Een biefstuk kan mals zijn, zonder veel smaak te hebben - ossenhaas heeft dat vaak - , het omgekeerde komt ook voor: dikke rib heeft veel smaak maar is bijna altijd stug, zeg maar taai.

Ribeye met paddestoelen

Ribeye met paddestoelen

19-04-2012

De ene biefstuk is de andere niet. Een biefstuk kan mals zijn, zonder veel smaak te hebben - ossenhaas heeft dat vaak - , het omgekeerde komt ook voor: dikke rib heeft veel smaak maar is bijna altijd stug, zeg maar taai.

Andijviesalade met spekjes en gepocheerd ei

Andijviesalade met spekjes en gepocheerd ei

10-04-2012

Een Franse klassieker is deze salade met spekjes zeker. De smaken en structuren kloppen: de knapperige andijvie, de knisperende croutons, het zachte lopende ei en de pittig zoet-zure dressing.

Andijviesalade met spekjes en gepocheerd ei

Andijviesalade met spekjes en gepocheerd ei

10-04-2012

Een Franse klassieker is deze salade met spekjes zeker. De smaken en structuren kloppen: de knapperige andijvie, de knisperende croutons, het zachte lopende ei en de pittig zoet-zure dressing.

Zalm met sinaasappel-paprika saus

Zalm met sinaasappel-paprika saus

20-03-2012

Zalm is een van de best verkopende verse vissoorten in Nederland. Opvallend, want deze vis is best lastig te bereiden. De vis is erg vet en door hem te lang te laten liggen (ofwel bij de supermarkt, ofwel bij je thuis) krijg je snel oxidatie van het vet.

  • Winterhalter - t/m?
  • Bossenbroek B.V. - doorlopend
  • WINO - doorlopend
  • Wine in Moderation (gratis en doorlopend) versie 2
  • Okhuysen webwinkel - doorlopend?