Columns



Mooie Onbekenden: Vinsobres

Mooie Onbekenden: Vinsobres

20-12-2011

Er zijn van die wijngebieden die onbekend zijn bij het grote publiek of vergeten worden door de kenners. Ze liggen simpelweg tussen teveel andere toppers. Tekst en fotografie: Thijs Akkerman

Overpeinzingen van de sommelier - Respect voor de wijnmaker

Overpeinzingen van de sommelier - Respect voor de wijnmaker

15-11-2011

Job Seuren is sommelier en sinds begin 2011 bestuurslid van het Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS).

Overpeinzingen van de sommelier - Respect voor de wijnmaker

Overpeinzingen van de sommelier - Respect voor de wijnmaker

15-11-2011

Job Seuren is sommelier en sinds begin 2011 bestuurslid van het Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS).

Overpeinzingen van de sommelier - Geforceerde grenzen

Overpeinzingen van de sommelier - Geforceerde grenzen

01-11-2011

Job Seuren is sommelier van restaurant Solo in Gorinchem en sinds begin 2011 bestuurslid van het Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS). In die tweede hoedanigheid vertegenwoordigt hij de jonge garde binnen het gilde. In deze serie laat hij zijn licht schijnen op wijn in de horeca.

Overpeinzingen van de sommelier - Geforceerde grenzen

Overpeinzingen van de sommelier - Geforceerde grenzen

01-11-2011

Job Seuren is sommelier van restaurant Solo in Gorinchem en sinds begin 2011 bestuurslid van het Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS). In die tweede hoedanigheid vertegenwoordigt hij de jonge garde binnen het gilde. In deze serie laat hij zijn licht schijnen op wijn in de horeca.

Overpeinzingen van de sommelier - Jonge sommeliers hebben de toekomst

Overpeinzingen van de sommelier - Jonge sommeliers hebben de toekomst

20-09-2011

Job Seuren is sommelier van restaurant Solo in Gorinchem en sinds begin 2011 bestuurslid van het Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS). In die tweede hoedanigheid vertegenwoordigt hij de jonge garde binnen het gilde. In deze nieuwe serie op de website laat hij zijn licht schijnen op wijn in de horeca.

Overpeinzingen van de sommelier - Jonge sommeliers hebben de toekomst

Overpeinzingen van de sommelier - Jonge sommeliers hebben de toekomst

20-09-2011

Job Seuren is sommelier van restaurant Solo in Gorinchem en sinds begin 2011 bestuurslid van het Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS). In die tweede hoedanigheid vertegenwoordigt hij de jonge garde binnen het gilde. In deze nieuwe serie op de website laat hij zijn licht schijnen op wijn in de horeca.

Overpeinzingen van de sommelier - Wijn dient de keuken

Overpeinzingen van de sommelier - Wijn dient de keuken

21-07-2011

Job Seuren is sommelier van restaurant Solo in Gorinchem en sinds begin 2011 bestuurslid van het Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS). In die tweede hoedanigheid vertegenwoordigt hij de jonge garde binnen het gilde. In deze nieuwe serie op de website laat hij zijn licht schijnen op wijn in de horeca.

Overpeinzingen van de sommelier - Wijn dient de keuken

Overpeinzingen van de sommelier - Wijn dient de keuken

21-07-2011

Job Seuren is sommelier van restaurant Solo in Gorinchem en sinds begin 2011 bestuurslid van het Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS). In die tweede hoedanigheid vertegenwoordigt hij de jonge garde binnen het gilde. In deze nieuwe serie op de website laat hij zijn licht schijnen op wijn in de horeca.

Overpeinzingen van de sommelier - Drinkbaarheid voor alles!

Overpeinzingen van de sommelier - Drinkbaarheid voor alles!

27-05-2011

Job Seuren is sommelier van restaurant Solo in Gorinchem en sinds begin 2011 bestuurslid van het Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS). In die tweede hoedanigheid vertegenwoordigt hij de jonge garde binnen het gilde. In deze nieuwe serie op de website laat hij zijn licht schijnen op wijn in de horeca.

Overpeinzingen van de sommelier - Drinkbaarheid voor alles!

Overpeinzingen van de sommelier - Drinkbaarheid voor alles!

27-05-2011

Job Seuren is sommelier van restaurant Solo in Gorinchem en sinds begin 2011 bestuurslid van het Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS). In die tweede hoedanigheid vertegenwoordigt hij de jonge garde binnen het gilde. In deze nieuwe serie op de website laat hij zijn licht schijnen op wijn in de horeca.

Robèrt Verweij: Champagne revisited

Robèrt Verweij: Champagne revisited

24-07-2010

In praktisch iedere aanbeveling voor bubbels staat het woord Champagne. Crémant 'wordt op dezelfde manier gemaakt àls' en Cava 'kan zich vaak meten mèt'. Tenslotte schijnt Prosecco zelfs 'een heel goed alternatief te zijn vóór'. Als je teveel mailings leest ga je het nog geloven ook. Niets werkt daarom zo louterend als weer een paar dagen in la Champagne.

Robèrt Verweij: Champagne revisited

Robèrt Verweij: Champagne revisited

24-07-2010

In praktisch iedere aanbeveling voor bubbels staat het woord Champagne. Crémant 'wordt op dezelfde manier gemaakt àls' en Cava 'kan zich vaak meten mèt'. Tenslotte schijnt Prosecco zelfs 'een heel goed alternatief te zijn vóór'. Als je teveel mailings leest ga je het nog geloven ook. Niets werkt daarom zo louterend als weer een paar dagen in la Champagne.

Ferrero: drie sterren onderweg

Ferrero: drie sterren onderweg

08-10-2009

Smulpaap en wijnkenner Erik Muller at bij het nieuwe Hotel Ferrero in het Spaanse Bocairent, 80 kilometer van Valencia. De wijnkaart, de omgeving en de goede bediening brachten hem in hoger sferen. "De drie Michelin-sterren zijn slechts een kwestie van tijd,"  is zijn conclusie.

Ferrero: drie sterren onderweg

Ferrero: drie sterren onderweg

08-10-2009

Smulpaap en wijnkenner Erik Muller at bij het nieuwe Hotel Ferrero in het Spaanse Bocairent, 80 kilometer van Valencia. De wijnkaart, de omgeving en de goede bediening brachten hem in hoger sferen. "De drie Michelin-sterren zijn slechts een kwestie van tijd,"  is zijn conclusie.

Uit eten aan de Côte d?Azur: Japans in Nice en Monaco, Frans in Cannes

Uit eten aan de Côte d?Azur: Japans in Nice en Monaco, Frans in Cannes

19-09-2009

Ferry de Bakker kan zijn bestek wegleggen en de chopsticks pakken, want eindelijk zijn er Japanse restaurants geopend in zijn omgeving, de Côte d'Azur. Hij eet in Nice bij Keisduke Matsushima, in Monte Carlo bij coryfee Joël Robuchon en... in een Frans knijpje in Cannes. Zijn oordeel: "Het is allemaal best lekker, als je verwachtingspatroon niet al te hoog is en je honger niet te groot."

Uit eten aan de Côte d?Azur: Japans in Nice en Monaco, Frans in Cannes

Uit eten aan de Côte d?Azur: Japans in Nice en Monaco, Frans in Cannes

19-09-2009

Ferry de Bakker kan zijn bestek wegleggen en de chopsticks pakken, want eindelijk zijn er Japanse restaurants geopend in zijn omgeving, de Côte d'Azur. Hij eet in Nice bij Keisduke Matsushima, in Monte Carlo bij coryfee Joël Robuchon en... in een Frans knijpje in Cannes. Zijn oordeel: "Het is allemaal best lekker, als je verwachtingspatroon niet al te hoog is en je honger niet te groot."

Prachtwijnen van een prachtvrouw

Prachtwijnen van een prachtvrouw

02-08-2009

Het is 2004. Op het domein Mas des Dames in Murviel les Béziers in de Languedoc moeten enkele moeilijke, maar belangrijke besluiten worden genomen. Lidewij van Wilgen en haar echtgenoot Aad Kuijper zijn sinds drie jaar eigenaar van het domein. Het was een droom die werkelijkheid werd: Weg uit Amsterdam en iets nieuws beginnen. Om de vele investeringen te kunnen bekostigen werkt Aad nog steeds parttime

Prachtwijnen van een prachtvrouw

Prachtwijnen van een prachtvrouw

02-08-2009

Het is 2004. Op het domein Mas des Dames in Murviel les Béziers in de Languedoc moeten enkele moeilijke, maar belangrijke besluiten worden genomen. Lidewij van Wilgen en haar echtgenoot Aad Kuijper zijn sinds drie jaar eigenaar van het domein. Het was een droom die werkelijkheid werd: Weg uit Amsterdam en iets nieuws beginnen. Om de vele investeringen te kunnen bekostigen werkt Aad nog steeds parttime

Sterren in de Provence

Sterren in de Provence

06-06-2009

Wijnkenner Ferry de Bakker geeft zijn geheimen prijs: zijn favoriete wijnen in de Collines du Haut Pays. "Gelukkig komen er steeds meer uitstekende domaines in de Provence," schrijft hij, "en maken bestaande producenten voortdurend betere wijnen."

Sterren in de Provence

Sterren in de Provence

06-06-2009

Wijnkenner Ferry de Bakker geeft zijn geheimen prijs: zijn favoriete wijnen in de Collines du Haut Pays. "Gelukkig komen er steeds meer uitstekende domaines in de Provence," schrijft hij, "en maken bestaande producenten voortdurend betere wijnen."

Eten en drinken in de Ahr

Eten en drinken in de Ahr

14-11-2008

Sommelier Marijn Smit is met de legendarische Bourgogne-expert Karel de Graaf op weg naar Bourgogne. Onderweg stopt het tweetal in de Ahr om wat wijn te proeven. Met een hapje eten erbij, dat spreekt voor zich. Een verslag van bediening in narrenpakjes, charmante kasteelvrouwen en strakke rieslings.

Eten en drinken in de Ahr

Eten en drinken in de Ahr

14-11-2008

Sommelier Marijn Smit is met de legendarische Bourgogne-expert Karel de Graaf op weg naar Bourgogne. Onderweg stopt het tweetal in de Ahr om wat wijn te proeven. Met een hapje eten erbij, dat spreekt voor zich. Een verslag van bediening in narrenpakjes, charmante kasteelvrouwen en strakke rieslings.

Château Saint Estève: Frans-Nederlandse wijnen

Château Saint Estève: Frans-Nederlandse wijnen

07-11-2008

Eerst de A8, dan de afslag St. Maximin, dat aardige dorpje waar je even doorheen moet rijden, en een paar kilometer verder ligt Château Saint Estève. Het eerste dat opvalt bij aankomst in het kleine en eenvoudige kantoortje, tevens proefruimte en boutique, is de sfeer die ‘niet lullen maar poetsen’ uitstraalt.

Château Saint Estève: Frans-Nederlandse wijnen

Château Saint Estève: Frans-Nederlandse wijnen

07-11-2008

Eerst de A8, dan de afslag St. Maximin, dat aardige dorpje waar je even doorheen moet rijden, en een paar kilometer verder ligt Château Saint Estève. Het eerste dat opvalt bij aankomst in het kleine en eenvoudige kantoortje, tevens proefruimte en boutique, is de sfeer die ‘niet lullen maar poetsen’ uitstraalt.

  • Santa Rita t/m april of september 2018
    • Riedel - doorlopend
    • Winterhalter - t/m?
    • Banner Kwast  1 sept 2017 tm 1 dec 2017
    • Okhuysen webwinkel - doorlopend?
    • Bossenbroek B.V. - doorlopend