Andermans woordenKunnen we dat ook van wijn zeggen?

Kunnen we dat ook van wijn zeggen?

06-10-2014

Als u het mij vraagt, is een avondje koken uit Ottolenghi als een avond uitgebreide, broeierige seks. Zalig op zijn tijd, maar dan wel ter afwisseling van de vluggertjes. Janneke Vreugdenhil in de NRC over de recepten van Yotam Ottolenghi.

Incroyable

Incroyable

18-09-2014

Made in France, made with love. Mededeling inzake de Franse Wijnbeurs France-Vins, by Sopexa. Er is (bijna) geen woord Frans meer bij.

Driedimensionale wartaal

Driedimensionale wartaal

16-09-2014

Terraces [sic!!!] du Larzac gepromoveerd tot AOC Languedoc-Roussillon.

Rare jongens, die Britten

Rare jongens, die Britten

09-09-2014

Before anyone gets too smug about this [de onkunde van de Fransen als het over wijn gaat], we should remember a recent survey which found that 58 per cent of Britons think Chablis is a grape (it’s a wine region in France) while 43 per cent think chardonnay is a region (it’s the grape used to make Chablis). Victoria Moore in The Telegraph

Driedimensionale wartaal

Driedimensionale wartaal

08-09-2014

Terraces [sic!!!] du Larzac gepromoveerd tot AOC Languedoc-Roussillon. Drinks Slijtersvakblad maakt het in zijn rubriek Vaknieuws wel heel erg bont. Klakkeloos een Franse naam overschrijven uit een Engelse tekst, suggereren dat er een dubbelappellation Langudoc-Roussillon bestaat, en dat je daarnaar zou kunnen promoveren. Help!

Verrassende wijnen uit...

Verrassende wijnen uit...

19-08-2014

Het augustusnummer van Perswijn (editie 5) ligt nu in de winkels en onze webshop! Met reportages vanuit het prachtige Sicilië, de Elzas, en verrassende wijnen uit Cappecedonië [sic!], Turkije.

Popi

Popi

12-08-2014

Beste Lezer, We hebben de B, we hebben de O, we hebben de R, we hebben de R, we hebben de E, we hebben de L, we hebben de P, we hebben de R, we hebben de A, we hebben de A, we hebben de T: BORRELPRAAT! Enjoy! ;) Belangwekkende mededeling van Winelife.

Hoe is het mogelijk?

Hoe is het mogelijk?

05-08-2014

Ergens in Frankrijk...

Hoogste tijd

Hoogste tijd

30-07-2014

Vin : la récolte 2014 sera "nettement meilleure" que les années précédentes Volgens een bericht op www.sudouest.fr kan Frankrijk dit jaar waarschijnlijk een ruime oogst tegemoet zien.  

Rosé in Enschede

Rosé in Enschede

17-07-2014

Ik besluit mijn ongemak op deze fundraisingbijeenkomst tussen de fine fleur van Enschede te verlichten met een glas rosé. Ik neem een slok, frons mijn wenkbrauwen en neem een tweede. Sterk overheersende tonen van grapefruit, zou de oenoloog zeggen. Ik ga terug naar de toog en vraag het meisje naar de herkomst van het bocht.

Opzoekvragen

Opzoekvragen

08-07-2014

Jumbo verkoopt de wijnen van de toonaangevende (?) wijncoöperatie Moselgarten. […] De wijn die zeker het proeven waard is, is de riesling (sic), een friszoete wijn die iedereen lekker vindt en zowel perfect is om te serveren tijdens een feestje als bij gerechten met vis of schaal- en schelpdieren. ...

O ja?

O ja?

30-06-2014

Vaak gerecenseerd keukengereedschap is de kurkentrekker. Omdat er veel wijnschrijvers zijn. En niet genoeg wijnen. Dan maar schrijven over kurkentrekkers. Over notenkrakers lees je zelden. Oorzaak: er zijn geen notenschijvers. Twijfelachtige stelling van Wouter Klootwijk in NRC.

Alex Ferguson over wijn

Alex Ferguson over wijn

24-06-2014

"When I got older, I used to take a sweet Sherry. That was my drink when I was about 30, and then I started taking a glass of red wine at about 32." ...

Lastig, dat Frans

Lastig, dat Frans

23-06-2014

côte (meervoud: coteaux) Een van de talrijke uitglijders in het ‘Handboek voor de moderne wijnliefhebber’ van het zelfverklaard francofiele duo Hamersma en Klei.  

Den Haag is de hoofdstad van…?

Den Haag is de hoofdstad van…?

16-06-2014

California Wines Europe Benoordenhoutseweg 23 Den Haag, Drenthe 2596 BA NL

Wijn is vergist sap van…?

Wijn is vergist sap van…?

03-06-2014

Deze heerlijke wijn haalt zijn frisse, fruitige smaak uit het tropische citrusfruit van zonnig Corsica.

Lekker hoppig wijntje

Lekker hoppig wijntje

29-05-2014

De wijnen van Grand Sud worden gebrouwen in Frankrijk.   Advertorial in Hallo, het magazine van supermarktketen Jumbo. Hallo!?  

Houtsmaak?

Houtsmaak?

20-05-2014

De ‘houtsmaak’ in wijn neem je niet waar als een smaak, en evenmin als een geur. Pure zenuwpijn is het. Intro van een overigens genuanceerd artikel van Pieter Van Dooren in De Standaard.

Meninkje

Meninkje

29-04-2014

Proef je Cloudy Bay, een beroemde Nieuw-Zeelandse sauvignon blanc [sic], dan proef je lammetjes in de wei, knisperend gras. Ik zeg: weg met de chardonnay [sic], die morsige, donkergele zooi. De Nieuw-Zeelandse pinot noir [sic] is ook erg goed. ...

Foute Adolf!

Foute Adolf!

28-04-2014

A magnum of wine believed to have been personally commissioned by Adolph [sic!!!] Hitler and bearing the Nazi leader's face on its label has been auctioned for more than £1,500. Grove blunder op decanter.com.

It’s the beard, stupid

It’s the beard, stupid

24-04-2014

Some fakes are easier to spot than others: ‘When St Peter begins to look like Osama bin Laden on a bottle of Pétrus, you know it’s not the real McCoy. But others are so good that even the producers cannot make 100% statements about authenticity. This is not an exact science. ...

Borrelpraat

Borrelpraat

15-04-2014

Voor mensen met een gering talent voor receptiegekeuvel is het wellicht een geschikte openingszin: de vraag hoeveel bellen er zitten in een glas schuimwijn (of champagne, op de beter gesitueerde receptie).

Positief zelfbeeld

Positief zelfbeeld

10-04-2014

Persbericht Wijnacademie: diversiteit, passie en avontuur  

Apart smaakje

Apart smaakje

03-04-2014

Deze smakelijke, droge witte wijn uit Slovenië is verrijkt met citrusfruit. Je ruikt de ananas.

Dure Champagne

Dure Champagne

20-03-2014

Veuve Clicquot produceert 18 miljoen flessen per jaar met een omzet van €1,17 biljoen.  

 • Santa Rita t/m april of september 2018
  • Bossenbroek B.V. - doorlopend
  • Ambassadeurs Perswijn - doorlopend
  • Wine in Moderation (gratis en doorlopend) versie 2
  • Vinoblesse wijngids vanaf 14sept
  • Ribera del Duero Drink Ribera-drink Spain banner