Andermans woordenDe paden op, de lanen in!

De paden op, de lanen in!

07-04-2015

Ik woon in de stad, maar met vijf minuutjes fietsen ben ik in het bos. Daar ligt een gezellig buurtrestaurant annex kroeg. Het is een fantastische plek met een groot terras dat uitkijkt over de weilanden en bossen. ...

Een mens blijft leren

Een mens blijft leren

31-03-2015

White wine made from grape. Vin blanc issu de raisin. Leerzame mededeling op het rugetiket van de Sauvignon Blanc Réserve 2014 van Barton & Guestier. Al is dat enkelvoud weer wat merkwaardig.  

Stappen op niveau

Stappen op niveau

30-03-2015

Krugentocht in Zwolle! SMS-bericht van wijnschrijfster Magda van der Rijst.

Lesje geschiedenis

Lesje geschiedenis

20-03-2015

Oostenrijk kent een rijke wijnbouwtraditie. De Romeinen verbouwden al wijn in het zuidoosten van het land en in de middeleeuwen brachten de monniken de Oostenrijkse wijnbouw tot grote bloei. Helaas gooiden de druifluisepidemie aan het einde van de 19e eeuw, de twee wereldoorlogen en een nationaal wijnschandaal in de jaren negentig (sic!) roet in het eten. ...

Misverstand

Misverstand

13-03-2015

Bediening: “Wat wilt u drinken, meneer?” Gast: “Een fino sherry graag, mevrouw.” Bediening: “Bedoelt u soms Viognier?” Modern leven in een bekende Utrechtse wijnbar.  

Malbec voor Amerikanen

Malbec voor Amerikanen

09-03-2015

In Cot We Trust. Motto dat niet op dollarbiljetten staat, maar op een etiket van Thierry Puzelat-Bonhomme, producent in Touraine.

In plaats van bitterballen

In plaats van bitterballen

02-03-2015

Beste vrienden, levensgenieters en professionelen,   De families van Rennes en Kékkö en het team van het Wijnkasteel nodigen U uit voor de ‘Lente’ presentatie en proeverij. ...

Good(e) point

Good(e) point

23-02-2015

For all their usefulness, points rot the mind when it comes to wine. They are a terribly distorting lens to view the wine world through. This idea of having some personal points threshold is a great illusion. It would be depressing to drink Haut Brion every day, even if you just stuck to great vintages.

Bewezen de goedkoopste!

Bewezen de goedkoopste!

10-02-2015

Casa Campo. Argentijnse wijn. Malbec of chardonnay. Fles 0,75 liter. 3,19  2.49 Advertentie van supermarktketen Hoogvliet voor ‘soepel en rond’ en ‘droog en fris’. Inclusief accijns en BTW…  

Champagnevoetbal

Champagnevoetbal

02-02-2015

"Man kann nicht von Abstiegskampf reden und Champagner-Fußball fordern", sagt Trainer Klopp. Jürgen Klopp, trainer van het door degradatiezorgen geplaagde Borussia Dortmund op spiegel.de.  

Wijnbouw als hydrocultuur

Wijnbouw als hydrocultuur

22-01-2015

Wij importeren o.a. wijnen van Château Saint Maur – Cru Classé, een van de modernste wijnbedrijven van de Provence gelegen in de baai van Saint-Tropez. Tekst van Provence Wijnen Nederland in de catalogus van Wine Professional 2015.

Uitgebloeid viooltje

Uitgebloeid viooltje

20-01-2015

In the Graves, Domaine de Chevalier [2007] offers lovely if straightforward autumnal aromas of blackcurrant, faded violet and peppery tobacco leaf. Ian D’Agata op decanter.com. De wijn in kwestie is destijds overigens gemaakt van druiven.

Op z\'n Belgisch

Op z'n Belgisch

12-01-2015

De meest bekroonde chefkok van België, Peter Goossens, onderhandelt met de fiscus en het gerecht om een vervolging voor belastingontduiking af te kopen. […]

Trainer zijn in Engeland is fantastisch

Trainer zijn in Engeland is fantastisch

09-01-2015

The food is fantastic. Also the wine list is fantastic. Louis van Gaal liet in zijn laatste persconferentie van 2014 in Manchester weten very happy te zijn.

Glaasje op?

Glaasje op?

23-12-2014

Na de Bourgogne, Bordeaux en Moezel presenteert wijnlabel Pays d’Oc IGP, op de valreep van dit jaar, het nieuwe Languedoc-Roussillon glas. Het glas is ontworpen door- (sic) en een initiatief van Dominique Laporte, de beste sommelier van Frankrijk, in samenwerking met de drie interprofessionele organisaties binnen de Languedoc-Roussillon. Dit is de eerste keer dat een sommelier het initiatief heeft genomen om een glas voor een regio te ontwerpen.  

Rode vinificatie volgens Jumbo

Rode vinificatie volgens Jumbo

18-12-2014

“Rode wijn wordt gemaakt van rode [sic] druiven, die bij een wijnbedrijf, licht gekneusd, in grote vaten worden gedaan. Daar worden ze op een lage temperatuur gehouden en zachtjes aangeperst, zodat het sap vrijkomt,” legt Erik [Erik Rozendaal, ‘wijnleverancier’ van Jumbo, red.] uit.

Huwelijksgeschenk

Huwelijksgeschenk

15-12-2014

Voor een vorstelijk paar leefden Boudewijn en Fabiola zuinig. VRT-journalist Flip Feyten haalt een anekdote op over de duizend flessen Hospices de Beaune die de twee kado kregen bij hun huwelijk. Veertien jaar later hadden ze daar slechts veertien van soldaat gemaakt. NRC over het overlijden van de Belgische ex-koningin Fabiola.  

Lekker belangrijk

Lekker belangrijk

11-12-2014

Onlangs hebben de vakbeurzen Vinexpo […] en Wine Professional […] een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten. De samenwerking is er op gericht de positie van beide vakbeurzen te versterken, niet alleen op hun eigen traditionele markten maar ook in Europa en in de rest van de wereld. ...

Esthetisch verantwoord

Esthetisch verantwoord

25-11-2014

Bij een bezoek aan de wijnkelders van Jerez, [sic] kan men niet alleen zien dat de bodega’s mooi zijn vanuit een etisch [sic!] standpunt, maar ook uiterst functioneel zijn voor het rijpingsproces van de sherrywijnen. ...

Overlijden in stijl

Overlijden in stijl

17-11-2014

Hubert de Montille passed away Saturday 1 November at the dining table with family, friends and a glass of Pommard Rugiens 1999. Mededeling op decanter.com. 

Topsport koken

Topsport koken

13-11-2014

Sterrenchef Luc Bellings twee jaar geschorst na doping. Misleidende kop op standaard.be. De schorsing voor de Belgische chef Luc Bellings geldt alleen voor wielerwedstrijden, niet voor zijn keukenactiviteiten.

Mooie vergelijking

Mooie vergelijking

03-11-2014

Boter verhoudt zich tot margarine als een Château Lafite uit 2005 tot een Liebfraumilch uit 1979. Julian Baggini in ‘Deugden van de tafel. Een filosofie van het eten.’

Gastronomische wijn!

Gastronomische wijn!

27-10-2014

Wijn gemaakt van internationale duivenrassen. Door de eindredacteur van Perswijn onderschepte verschrijving in een artikel van de sterreporter van dat prachtblad.

Inturnesjenul

Inturnesjenul

21-10-2014

"Autumn vignard with flowers to enrich the bottum..." Fotobijschrift van een bekend Nederlandse wijnman in de Provence op diens Facebookpagina. Lekkur buhlangrijk.

Wijn is gebottelde poëzie...

Wijn is gebottelde poëzie...

07-10-2014

Maconnetje, Maconnetje in mijn hand… Je bent de lekkerste van het hele Galland! ...

 • Santa Rita t/m april of september 2018
  • Wine in Moderation (gratis en doorlopend) versie 2
  • Winterhalter - t/m?
  • Banner Kwast 1 sept 2017 tm 1 dec 2017
  • Ribera del Duero Drink Ribera-drink Spain banner
  • Vinoblesse wijngids vanaf 14sept