Andermans woordenImporteur brouwt er weinig van

Importeur brouwt er weinig van

11-01-2016

Ten noorden van Paarl, op de weg naar Wellington, brouwt (sic!!!)voormalig beroepsgolfer Marcel van der Walt, er sinds 1988 van (sic) de beste wijnen in de Kaap. De familie Van der Walt verblijft sinds 1727 in de Kaap en is afkomstig uit het gelijknamige Veenwouden in Friesland. Pijnlijk kromme tekst van Rouseu, de Belgische importeur van het Zuid-Afrikaanse wijnbedrijf Veenwouden.

Apart diner

Apart diner

06-01-2016

Plan Uw Laatste Avondmaal Bezoek Uitnodigend bedoelde mededeling in kreupel Nederlands op de site getyourguide.nl voor een bezoek aan restaurant Il Cenacolo te Verona. Cenacolo betekent overigens ‘Laatste Avondmaal’, zoals afgebeeld in het interieur van het restaurant.

Bij de verkeerde partij?

Bij de verkeerde partij?

29-12-2015

If I’m president, we’re gonna drink more. Republikein Lindsey Graham tijdens zijn campagne als voormalig kandidaat voor het Amerikaans presidentschap. Welke Nederlandse politicus durft iets vergelijkbaars te zeggen?

Overbodig Engels

Overbodig Engels

29-12-2015

Nieuwe lay-out Nouveau design Tweetalig Engels op de omslag van de Michelingids 2016 voor België en Luxemburg. Nooit gehoord van ‘opmaak’ en ‘mise en page’?

Valse bescheidenheid?

Valse bescheidenheid?

14-12-2015

The Jane: ‘Het was nooit onze ambitie om dit te bereiken.’ Chef Nick Bril van The Jane in Antwerpen op de site van De Standaard. Hij ontving zijn tweede Michelinster na nog maar 20 maanden open te zijn. Maar wat was de ambitie van Bril en Sergio Herman dan wel?

De essentie van de Nouvelle Cuisine?

De essentie van de Nouvelle Cuisine?

14-12-2015

Niets op het bord, alles op de rekening. Geniale one liner van Paul Bocuse in ‘Au Revoir to All That: Food, Wine and The End of France’ van Michael Steinberger. Door Peter Vermaas geciteerd in De Luxe van NRC, gewijd aan de Parijse ***groentekok Alain Passard. Passard is een groot bewonderaar van Bocuse. 

Nagenoeg hetzelfde terroir...

Nagenoeg hetzelfde terroir...

11-12-2015

We hebben een superstunt voor u weten te bemachtigen die de wijnwereld op zijn grondvesten laat schudden: de goudbekroonde Château Jacques Blanc Saint-Émilion Grand Cru voor de waanzinnig lage prijs van 8,99. Oudere jaargangen van deze wijn, zoals 1969 en 1975 worden nu nog aangeboden voor ruim 50,- per fles. Dit mag met recht dé superstunt van 2015 genoemd worden, maar het wordt nog gekker!

De essentie van de Nouvelle Cuisine?

De essentie van de Nouvelle Cuisine?

02-12-2015

Niets op het bord, alles op de rekening. Genial one liner van Paul Bocuse in ‘Au Revoir to All That: Food, Wine and The End of France’ van Michael Steinberger. Door Peter Vermaas geciteerd in De Luxe van NRC, gewijd aan de Parijse *** groentekok Alain Passard. Passard is een groot bewonderaar van Bocuse.    

Respectloos

Respectloos

27-11-2015

Wij respecteren wel de natuur, maar de natuur respecteert ons niet. Julio Mourelle, wijnmaker van Marqués de Griñon Family Estates naar aanleiding van de hagelschade in een deel van zijn wijngaarden in 2015.

Geen woord Frans

Geen woord Frans

24-11-2015

It’s all about balance. Engelse kreet in een promotioneel bedoelde mededeling van Vins d’Alsace Nederland, waarin eindelijk het heikele thema restsuiker (in vermeend droge wijnen) benoemd wordt. Die moeten we volgens de geciteerde ‘professional’ nu ineens waarderen als een bewijs van diversiteit. Tja.

Nu even niet

Nu even niet

16-11-2015

Vanwege de gebeurtenissen in Parijs heeft Michelin besloten om de persconferentie voor de presentatie van de MICHELIN gids België en Luxemburg 2016, die op maandag 16 november 2015 op de Horeca Expo in Gent zou worden gehouden, te annuleren en te verplaatsen naar een latere datum. Persbericht van Michelin.

Leuk joh!

Leuk joh!

06-11-2015

Weelderig geborduurde kussens op een onderstel van kunstig gesneden eikenhout, dampend naar citrus en vanille, intens en bevredigend. Vloeibare rustkuur en aromatherapie ineen. Kost beduidend meer dan plonk, maar je proeft het.

Gelderse Saint-Emilion

Gelderse Saint-Emilion

20-10-2015

In Nederland komen steeds meer wijnproducenten en de kwaliteit is internationaal gezien erg goed. We kunnen ons vergelijken met Franse topwijnen als de Saint-Emilion.

De ene perzik is de andere niet

De ene perzik is de andere niet

24-08-2015

Bloedperziken hebben weinig van de frisblozende, fluwelen meisjesborsten op de stillevens van Auguste Renoir. Janneke Vreugdenhil in NRC Handelsblad.

Sodeknetter, wat een ongein

Sodeknetter, wat een ongein

18-08-2015

Mystery wine voor een waanzinnige stuntprijs! Beste wijnliefhebber, We hebben iets heel bijzonders voor u geregeld. Eén van onze meest prestigieuze wijnhuizen had iets teveel wijn op voorraad. [...]

Beginnersfoutje

Beginnersfoutje

28-07-2015

Grande Vini d’Italia Titel van een voorverkoopofferte van Wijnkoperij Okhuysen met Italiaanse wijnen. Op die wijnen valt niets aan te merken, maar op het gebezigde Italiaans helaas wel wat. Het moet immers Grandi Vini zijn. Tikje slordig, zeker na het ‘pondje’ over de Rijn in een recente uitgave van Okhuysens Vinée Vineuse…      

Verbeteren a.u.b.

Verbeteren a.u.b.

21-07-2015

"Coupes de coeur" "Dail 010-4360766" Bij het beste restaurant van Rotterdam en omstreken is zowel het Frans als het Engels op de website voor enige verbetering vatbaar. Wat betreft de keuken overigens een coup de coeur. So dial P for Parkheuvel.

O moeder, wat is het heet

O moeder, wat is het heet

02-07-2015

Tropenrooster komende zaterdag! As zaterdag gaan wij eerder open en eerder dicht 8.00 - 15.00 uur

Highlight

Highlight

19-06-2015

Pink Chilla - ein badischer „Pink Port“! Manfred Zimmermann, unser Kellermeister im Weingut Kalkbödele aus dem südbadischen Merdingen, hat einen Rosé-Port kreiert, der ab sofort unter dem Namen „Pink Chilla“ erhältlich ist.

Verpakking of inhoud?

Verpakking of inhoud?

05-06-2015

True, the label paper had been imported from Italy. The labels had been produced on an old letterpress printer, after which the paper had been hand-cut and applied by hand. My problem was that I had come to taste wine – not sneak a peek at the Gutenberg Bible. […]

Appellation met veel saamhorigheid

Appellation met veel saamhorigheid

29-05-2015

Vacqueyras heeft 1300 hectare wijngaard met 45 wijnboeren en 130 coöperaties. Opmerkelijke mededeling in een Nederlandse prijscourant. Vertaalfoutje?

Cheapest

Cheapest

18-05-2015

Chateau Lafite Rothschild has released its Bordeaux 2014 wine at an approximate price of 285 euros per bottle ex-Bordeaux, which makes it the same price as last year and around 14% lower than 2012, so the cheapest on the market excepting the 2013 vintage.

 Misverstandje

Misverstandje

28-04-2015

Tekst: Leon Mazairac werkte bij De Kas. Feit: Leon Mazairac werkte bij Ducasse. Foutje in het artikel over Podium onder de Dom in de rubriek Gegeten & Gedronken, op deze site. Du sublime au ridicule, il n’y a qu’un pas…

Moeder, dat is geen wijn

Moeder, dat is geen wijn

20-04-2015

Sake, de Japanse wijn [sic!], past perfect bij Japanse gerechten, zoals sushi, maar kan ook prima gedronken worden bij andere (oosterse) gerechten. Volgens Hallo van Jumbo zou sake ‘wijn’ zijn. Vreemd voor spul dat van rijst gemaakt wordt en niet van druiven.  

Terroirdefinitie

Terroirdefinitie

13-04-2015

Wanneer is er sprake van een groot terroir? Wanneer een hectare wijngaard een miljoen euro kost! Bourgogneproducent Jean-Marie Guffens (Domaine Guffens-Heynen, Verget).

 • Santa Rita t/m april of september 2018
  • Bossenbroek B.V. - doorlopend
  • Winterhalter - t/m?
  • Riedel - doorlopend
  • Vinoblesse wijngids vanaf 14sept
  • Le Salon des Vins de Loire t/m 6 feb