Wijnvrouwen.nl: een unieke wijnwebwinkel - Perswijn
Persberichten

Wijnvrouwen.nl: een unieke wijnwebwinkel

(persbericht)In de wijnwereld kom je ze tegen, de wijnvrouwen. Waarom kiezen vrouwen een beroep als wijnvrouw? Wie zijn deze vrouwen met hun wijnen?


Vrouwen en wijn begint een steeds vanzelfsprekender combinatie te worden. Steeds vaker zijn het dochters die al dan niet na een opleiding oenologie het familiebedrijf overnemen. Jonge vrouwen, gepassioneerde vrouwen, vrouwen die de lat hoog leggen. Hun toewijding, overtuiging en professionele expertise proef je terug in de uitstekende wijnen. Deze pronkjuweeltjes van wijnen en persoonlijke verhalen van Europese wijnvrouwen, onderneemsters en wijnmaaksters, komen nu samen in een nieuwe webwinkel: www.wijnvrouwen.nl


Authentiek product

Het leidinggeven aan een wijngoed, wat betekent dat? Met hart en ziel werken aan een product en hun bedrijf. Net als hun mannelijke collega’s zijn de wijnvrouwen hierin goed. Als wijnmaaksters maken ze wijnen naar hun smaak, voortkomend uit hun aard, temperament en karakter. Geen massaproduct, maar een authentiek product.In persoonlijke verhalen kijken ze terug en vooruit; hoe zijn ze begonnen, waar zijn ze trots op, de toekomst, de continuïteit van het familiebedrijf. Inspirerende verhalen opgetekend in persoonlijke ontmoetingen. Mooie typering voor de wijnvrouwen in de webwinkel is het motto van Alice Voirin van champagnehuis Vorin Jumel: ‘Geen passie, geen leven’. Alice haar rosé champagne (nieuw op de Nederlandse markt) is een Finalewijn op de Perswijn Najaarsproeverij! ​(foto: Alice Voirin en Jaap Burger)

Bekende namen en jonge talenten

De webwinkel is er voor een ieder die houdt van een goed glas wijn. De (bio)wijnen komen uit Italië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Oostenrijk en Portugal. De wijnen zijn beschreven en voorzien van wijn & spijs suggesties. Op dit moment presenteren 16 Europese wijnvrouwen zich met hun wijn. Een mix van bekende gevestigde namen zoals Elisabetta Foradori en Christine Bernhard en jonge talenten zoals Maria Alfonso Hernandez, Marlies Müller en Anne-Christin Trautwein.Wijnvrouwen is een leuk verrassend thema om een wijnproeverij rondom te organiseren. Of als je op zoek bent naar een (relatie)geschenk met net een ander accent! Ook voor de gastronomie zijn deze wijnvrouwen een aansprekende en vernieuwende aanvulling op de wijnkaart.

Wijnvrouwen. Wijn met passie en perfectie. Puur en persoonlijk.

 

Wijnvrouwen is een initiatief van Anneke en Jaap Burger-Tebbens Torringa. De een is landbouwkundige en vinoloog, de ander is bevlogen als het gaat om een meer diverse & inclusieve maatschappij. Wijnvrouwen is ontstaan tijdens hun wijnspeur-reizen. Ontmoetingen met ondernemende vrouwen met een verhaal en liefde voor hun vak en bedrijf. Deze wijnvrouwen en hun wijnen willen Anneke en Jaap op een eigen wijze presenteren; dat wat de wijnvrouwen verdienen! En om een inspiratiebron te zijn voor een ieder. Wijnvrouwen maakt onderdeel uit van Euvitis, importeur karaktervolle Europese wijnen. Wij blijven op zoek naar meer wijnvrouwen, hun verhaal en hun wijnen om op te nemen in het assortiment.

welkom@wijnvrouwen.nl

www.wijnvrouwen.nl

  

Reageer op dit item

nl Nederlands