Viña Tarapaca, Sauvignon blanc 2002, Maipo Valley - Perswijn
Wijn van de week

Viña Tarapaca, Sauvignon blanc 2002, Maipo Valley

In de revolutie die zich in de jaren negentig in de wijnbouw in Chili heeft voorgedaan, hebben veel bodega´s belangrijke verbeteringen doorgevoerd. Bij Viña Tarapaca bijvoorbeeld werden tussen 1992 en 1995 veel nieuwe wijngaarden aangeplant. Met deze investering moest de kwaliteit van de toekomstige wijnen flink omhoog gaan. De inlijving bij de wijngigant Beringer Blass in 1996 vormde de aanzet tot een doorbraak van de wijnen in de Verenigde staten en een verdere modernisering, ditmaal in de kelders.

Inmiddels heeft Tarapaca bijna 600 hectare eigen wijngaarden in Maipo Valley, aangeplant met de bekende druivenrassen van Chili, zoals cabernet-sauvignon en merlot en een flink aandeel sauvignon blanc bij wit. De keuze voor sauvignon blanc, aangeplant in de La Isla wijngaard, wordt ingegeven door de gunstige omstandigheden voor deze druif. De koele invloed van de Pacific zorgt voor voldoende koelte, een belangrijke factor bij het maken van wijnen met de nodige frisheid. Sauvignon blanc is in heel Chili duidelijk in opkomst. Men begint te begrijpen dat deze druif op frisse plaatsen moet worden aangeplant en niet te laat moet worden geoogst, om hem levendig te houden en te zorgen dat hij niet te flauw wordt.
Een prima Sauvignon is deze van Viña Tarapaca. Het is niet de duurste en in de ogen van het bedrijf dus zonder twijfel ook niet de beste, maar een heerlijk ongecompliceerde gewone cuvée. Weliswaar iets minder spannend dan de bijzondere wijnen van aparte wijngaarden, maar wel een met een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit en bovendien een smakelijke sauvignon, levendig, fris en zuiver, kruisbessen, peer, smaakvol, limoen, citrus, lekker levendig en open.

Importeur: La Gironde, Rotterdam € 6,-
Geen website
Tel. 010-4189208

Reageer op dit item

nl Nederlands