Trocard, Monrepos 2005, Bordeaux - Perswijn
Wijn van de week

Trocard, Monrepos 2005, Bordeaux

Zondag 12 oktober staat in het teken van de klassieke wijnen uit Europa. Wijnen die weer helemaal in de mode komen. De wijndrinker wil graag fris en elegant. In de wedstrijd om de titel ‘Beste Merlot tot € 12,50 scoorde Bordeaux in elk geval heel goed. Met dank aan het mooie jaar 2005. Een van de lekkerste wijnen in de finale was de Trocard Monrepos 2005, gewoon Bordeaux. De uitslag van de verkiezing wordt zondag de 12e bekendgemaakt.

Trocard_groot.jpg
Zondag 12 oktober staat in het teken van de klassieke wijnen uit Europa. Wijnen die weer helemaal in de mode komen. De wijndrinker wil graag fris en elegant. En dat is mogelijk in ons nare klimaat. Het ene jaar is geweldig, andere minder. In de wedstrijd om de titel ‘Beste Merlot tot € 12,50 scoorde Bordeaux in elk geval heel goed. Met dank aan het mooie jaar 2005. Een van de lekkerste wijnen in de finale was de Trocard Monrepos 2005, gewoon Bordeaux. De uitslag van de wedstrijd wordt zondag bekendgemaakt. Komt dat zien!

Bordeaux staat aan de wieg van de merlot-druif, die we tegenwoordig overal ter wereld zien. Daarbij wordt nog wel eens vergeten dat het klimaat op veel plekken helemaal niet geschikt is voor deze gevoelige druif. Hij houdt van koelere plekken, omdat hij anders te snel rijpt en geen fruit meer heeft. Zelfs in de Bordeaux zijn de warmere wijngaarden niet geschikt voor merlot. Daar staat dan cabernet aangeplant. De merlot staat meer landinwaarts, waar het mooi koel is, een perfecte plek. Hij is dan ook gemaakt van 100% merlot-druiven, die hem een heerlijk soepel karakter geven. In de geur ruik je zoet fruit, kersen en bessen, de smaak is heerlijk drink­baar door zijn soepele fruit en zachte tannines; mooi merlot! De 2005 is een absolute topper, heerlijk breed en krachtig, intens en rijp merlot.

Colaris, € 9,95 http://www.colaris.nl/

Deze wijn kunt u proeven op Klassiek Europa.

Meer informatie lezen of aanmelden voor het evenement kan op deze pagina.

Reageer op dit item

nl Nederlands