Perswijn Select standhouders en wijnimporteurs

11-10-2016

Van 23 tot en met 24 oktober 2016 vindt de Perswijn Select proeverij plaats. Op deze proeverij staan de beste wijnen die zijn geproefd en beoordeeld door het proefpanel van Perswijn. Het overzicht van de tientallen standhouders en deelnemende wijnimporteurs vindt u hier!

 

Klik hier om uw kaarten voor Perswijn Select te reserveren

 

Standhouders Perswijn Select 23 & 24 oktober 2016

Op de tafels van de standhouders vindt u naast de eigen topselectie van de importeurs, wijnen die door het proefpanel van Perswijn bekroond zijn en tot de beste wijnen van 2016 behoren. 

 

André Kerstens B.V.

André Kerstens BV - Partners in Wijn - sinds 1880 is importeur van wijnen, distillaten en frisdranken. Wij leveren als groothandel in heel Nederland aan de Horeca en wijnwinkels / slijterijen. Sinds 2013 hebben wij een winkel, André Kerstens Lokaal, in Den Haag op de Kazernestraat 112 waar wij aan de particulier verkopen.


Bodegas Neleman

Neleman wijnen zijn gemaakt met pure liefde. In Valencia, de stad waar Derrick Neleman zijn hart verloor. Het klimaat in deze regio is uitermate geschikt voor een select gezelschap inheemse druiven. Neleman wijnen komen direct van de wijnboer en zijn altijd biologisch en veganistisch.

 

Bossenbroek Girbal

Bossenbroek is in Nederland sinds 1938 een naam als een klok op vlak van wijnaccessoires en wijnopslagsystemen. U vindt bij ons bekende kwaliteitsmerken: Pulltex, Le Nez du Vin, Chef & Sommelier en de eigen merken Le Soin du Vin en SdV.


De Monnik Dranken

De Monnik Dranken is een familiebedrijf uit Oldenzaal dat zich al enkele generaties voortzet. Van het toenmalige kleine bedrijfje uit 1918 is De Monnik Dranken gegroeid tot een nationaal opererende drankengroothandel en importeur, die alom bekend is om het ruime assortiment, de klantvriendelijkheid, de goede service en de betrouwbare diensten.


De Wijnacademie

De Wijnacademie is hét opleiding- en kenniscentrum voor wijn-gerelateerd onderwijs in Nederland. Niet alleen wijn maar ook gedistilleerd en het slijtersvak hebben hun plek binnen de Wijnacademie. Vandaag de dag staat De Wijnacademie borg voor een opleidings- en examenprogramma van beginnerscursus tot het allerhoogste professionele niveau.


Flor del Vino

Flor del Vino is een wijnimporteur, gespecialiseerd in Portugese wijnen. Het bedrijf is in 2006 opgericht door Loek Kampinga, vinoloog van de wijnacademie en ‘Formador Homologado del Vinos de Jerez’ (Sherry Educator). Verder is Loek bestuurslid van de KVNW,  en lid van de proefcommissies Port en Sherry (NVWA).

 

Grandi Vini

Een bedrijf voortgekomen uit een hobby. Ooit gestart met het importeren van kleine zendingen uit Montalcino maar inmiddels uitgegroeid tot een actief bedrijf met een assortiment van ruim vierhonderd ‘etiketten’ uit de vele wijn producerende streken. Een focus op Europese wijnen waarbij Italiaanse wijnen nog steeds een bijzondere plaats innemen.


La Persistance

Wijnkoperij La Persistance bestaat pas sinds 1996, maar toch is er in die ruim 18 jaar veel gebeurd. ‘La Persistance’ heeft inmiddels een gerenommeerde klantenkring opgebouwd, die zich onderscheidt door een tamelijk divers karakter. Restaurants, brasseries, eetcafés, golf-restaurants, thema- en sterrenrestaurants.


Les Généreux

Les Généreux is een samenwerkingsverband van Nederlandse kwaliteitswijnhandels. Dankzij een professionele en efficiënte werkwijze leveren we wijnen van hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs. Topwijn kost bij ons niet meer dan middelmatige wijn elders.


LFE

LFE voegt waarde toe aan wijn. Dat doen we met een enthousiast team van zo’n 60 medewerkers. Ervaren wijninkopers, servicegerichte accountmanagers, een efficiënte binnendienst, logistieke meesterbreinen, creatieve marketeers en analytische wijnstrategen werken allemaal samen om de wijnwensen van uw klant te vervullen.


Redactie Perswijn

Perswijn is het belangrijkste onafhankelijke wijntijdschrift van Nederland. Het verschaft informatie over wijnen uit de gehele wereld en het is altijd op zoek naar nieuwe en verrassende ontdekkingen. Het staat vol met boeiende en leesbare artikelen over de meest uiteenlopende wijnen en wijngebieden, geschreven door bekende wijnjournalisten.


Rhône Value Wines

Als gespecialiseerd importeur van Rhônewijnen bieden we een breed assortiment uit letterlijk de hele vallei: van de oorsprong van de rivier in de Alpen tot aan haar uitmonding in de Middellandse Zee. Met het accent op de Crus vindt u naast gevestigde namen ook veel talentvolle onbekende producenten.


Royal Leerdam

Royal Leerdam is gespecialiseerd in glaswerk en gebruikt een unieke productietechnologie.Royal Leerdam ontwikkelt continue nieuwe producten om de wensen van onze klanten te vervullen. Royal Leerdam glazen zijn al vele generaties beroemd om haar betrouwbaarheid en diverss assortiment voor elke smaak en prijs.


Sandor Wine Import

De specialist in Portugese wijnen , Sandor Wine Import laat u kennis maken met de verrukkelijke en exclusieve wijnen uit Portugal.  Alle Portugese wijnen importeren wij zelf, dus rechtstreeks van de allerbeste Portugese wijnproducenten Alle producenten die wij vertegenwoordigen kennen wij persoonlijk.


Silletti

In 1973 begint Nicola Silletti aan de officiële oprichting van het Import en distributie bedrijf Silletti. In de jaren is het bedrijf, dankzij een duidelijke visie met betrekking tot de kwaliteit van de te leveren producten, uitgegroeid tot een belangrijke speler in de Nederlandse markt. U kunt bij ons terecht voor een zeer ruime keus typisch Italiaanse wijnen, dranken en levensmiddelen.


Sommelierwijnen

Voor sommeliers met lef. Die durven te kiezen voor wijnen die je juist niet overal op de kaart ziet. One stop shopping bij 7 kleine maar fijne importeurs: 1 factuur, 1 contact, zo’n 500 verrassende wijnen op elk niveau. We zijn er trots op te werken met inmiddels vele topsommeliers o.a. van De Librije, Parkheuvel, Katseveer, Waterproef, Ratatouille, en meer.


Vinites BV

Vinites heeft ruim 25 jaar ervaring als wijnimporteur. Oprichter Eddy de Boer richtte zich in eerste instantie op wijnspeciaalzaken en het supermarktkanaal maar voegde daar later ook horeca aan toe. Inmiddels is Vinites niet meer weg te denken als wijnleverancier aan deze 3 kanalen en behoort zij tot de top 5 van Nederlandse wijnimporteurs.


Waterloowijn / Sherry

Waterloowijn biedt een ruim assortiment aan sherry wijnen. Onlangs is eigenaresse Dominique Corver in Jerez opgeleid tot Sherry Educator. Tijdens Perswijn Select vertelt ze je er graag alles over. Ook laat ze vier 'flor' sherry's proeven, met een biologische rijping, en vier PX wijnen met een zeer uiteenlopend karakter.


Wijnkoperij Léon Colaris

Noem ons gerust een ervaren en deskundige makelaar in geneugten. Ruim negen decennia import van kwaliteitswijnen hebben ons geleerd waar de beste druiven groeien, de beste wijnmakers huizen en uitstekende kwaliteitswijn tegen een aangename prijs wordt geproduceerd. Zo hebben wij een trouwe klantenkring opgebouwd in Nederland en België. 

 

Wijnen van de topselectie

Op de topselectie tafel van het Perswijn Select event staan 180 wijnen van verschillende importeurs. Deze wijnen zijn door het proefpanel van Perswijn bekroond en hebben hun plaats bemachtigd tussen de beste wijnen van 2016.

Importeurs van de wijnen op de Topselectie tafel zijn:

AAZ wines
Albert Heijn
AWWijn
Bodegas Neleman
Boomsma
Cave de Wittenberg
Cees van Noord
Chabrol
Clara's Champagnes
De Monnik
Domaine Alsace
Drinkzz.nl
Euvitis
Everswijn
Fourcroy
Franse kwaliteitswijn
Gastrovino
GrandCruWijnen
Heisterkamp
IC-Wines
Jumbo
Kaaps Wijnhuis
Kelder van de Koningh
Le Vin en Direct BV
Le Vineur
Margeret's Taste
Miranda Beems Wine Import
Nederwijnen
Oud Reuchlin & Boelen
Phileas Fogg Wines
Pierre Achewijnen
Poot Agenturen
Port and Wine company
Portugal Wijn Import
Q-Vignes
Rici Import
Rietveld Wines
Saffredi
Schermer Wijnkopers & Distillateurs
Sprezzatura
TASTE MORE WINE
Terroirwijn
Verlinden
Vindict
Vinée
Vinissimo
Vinites 
Vino Linea Directa
Vlietland wijnen
Waisvisz Wijnen
Walraven I Sax
Wijnimport J. Bart
Wijnkoperij Okhuysen
Wine4all
Winetable

Perswijn Select 2016 wordt het mooiste wijnevent van dit najaar! Mis het niet en bestel je tickets nu!

 

Share |
 • Santa Rita t/m april of september 2018
  • Winterhalter - t/m?
  • Bossenbroek B.V. - doorlopend
  • Vinoblesse wijngids vanaf 14sept
  • Ribera del Duero Drink Ribera-drink Spain banner
  • Banner Kwast 1 sept 2017 tm 1 dec 2017