Maandag 3 oktober 2016 vond in het Miele Experience Center te Vianen de finale van Meester van Wijn & Spijs 2016 plaats. Deze wedstrijd werd georganiseerd door Groupe du Vin in samenwerking met importeur LFE en werd ondersteund door het Franse huis Domaine du Tariquet.
Groupe du Vin, een samenwerkingsverband van zelfstandige wijnhandelaren door heel Nederland, daagde eerder dit jaar alle leden van Les Jeunes Restaurateurs uit een spannend gerecht te bedenken dat perfect past bij Domaine du Tariquet Prèmieres Grives. Alle combinaties werden door René van Heusden (Perswijn) en een aantal wijn- en foodprofessionals beoordeeld. Het resultaat: 6 teams bestaande uit een chef en een sommelier streden vervolgens om de 3 finaleplaatsen. Tijdens de 30 minuten durende finale bereidden de overgebleven chefs voor een laatste keer hun gerecht en presenteerden de sommeliers de wijn-spijscombinaties aan de jury, bestaande uit vier wijn- en foodprofessionals. De jury onder voorzitterschap van Bert van Berkel, winnaar van Masterchef 2014, beoordeelde het totaal met extra aandacht voor de presentatie aan tafel. Na de spannende finale werd het team van Eindeloos uit Leeuwarden gekozen tot winnaar van de eerste editie Meester van Wijn & Spijs. Sommelier Jorrit Bokma en chef Willem Schaafsma van Eindeloos sleepten de titel inde wacht met hun langoustine met citruskorst, romige mais met venkel en een jus van saffraan de terechte winnaar. Het eenvoudige, maar zeer smaakvolle gerecht sloot het . mooiste aan bij de zoete Domaine du Tariquet Premières Grives. Jorrit en Willem reizen binnenkort af naar Frankrijk voor een bezoek aan Domaine du Tariquet , waarbij zij zullen kennismaken met de wijnen en armagnacs van dit familiebedrijf. In 2017 volgt de tweede editie van Meester van Wijn & Spijs.Persbericht: René van Heusden
Misschien ook iets voor u
Aan tafel met Tobias Visser (Pieksman Wijnimport) en sommelier Anne Poiesz
PERSWIJN gaat met een importeur en sommelier aan tafel. Wat zijn de beste wijn-spijscombinaties? Voor Perswijn #2 proeven we blind...
Overpeinzingen: Nederlandse wijn: ‘gewoon’ goed
Het is al weer een tijdje geleden dat we voor een diner aanschoven bij De Kas, een fijn restaurant bij...
PERSWIJN #1 2024 komt uit op 29 januari!
In Perswijn #1 leest u over de verbeterde kwaliteit van de wijnen uit de Elzas, over Cava en over de...
Aan tafel met Ibert van der Waal (wijnimport J. Bart) en sommelier Stijn Hinke
PERSWIJN gaat met een importeur en sommelier aan tafel. Wat zijn de beste wijn-spijscombinaties? Voor Perswijn #1 proeven we blind...
KVNW lanceert WIJNINFO.NL
Amsterdam, 8 januari 2024 - Vandaag werd tijdens de Wine Professional - de vakbeurs voor horeca- en wijnprofessionals - door...
Aan tafel met importeur Carlo Pellati en sommelier Joost van Tegelen
PERSWIJN gaat met een importeur en sommelier aan tafel. Wat zijn de beste wijn-spijscombinaties? Voor Perswijn #8 proeven we blind...