Groots en meeslepend - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Groots en meeslepend

Het blijft een voorrecht een week te mogen beginnen met een lunch en bijpassende wijnen. Zeker als het grote wijnen uit Piemonte betreft, en al helemaal in deze tijd van het jaar.Tekst: Lars Daniëls MV
Op maandag 19 november schoof ik namens Perswijn op uitnodiging van importeur Résidence Wijnen aan bij een zeer goed uitgedachte lunch, ter begeleiding van de wijnen van Luciano Sandrone uit Barolo. Ja, het eten -overigens zeer goed- was hier natuurlijk ondergeschikt aan de wijnen, want die waren groots en meeslepend.

Het was trouwens een zogenaamde root day, volgens de biodynamische wijnproefkalender niet de beste dag voor een proeverij. En terwijl ik net een beetje ging geloven in die hogere krachten, bewezen de wijnen van Sandrone dat ze zich nergens wat van aan trekken; ze toonden zich geweldig mooi. Wellicht zouden ze op een flower day wel nóg mooier zijn geweest.

Plaats van handeling was Tunes Restaurant & Bar by Schilo, het fraai vormgegeven restaurant van het Conservatoriumhotel, aan de Van Baerlestraat te Amsterdam.

Reageer op dit item

nl Nederlands