De Nederlandse finale van het Europese Concours voor Champagne Ambassadeurs is gewonnen door Cees van Casteren. Plaats van handeling was The College Hotel in Amsterdam. Van Casteren en zijn medefinalisten Leonie Mooijekind en Ton Wortelboer kregen de opdracht 4 verschillende wijnen uit de Champagnestreek te presenteren op basis van 4 punten: het terroir, het etiket, het proeven en champagne-spijs combinaties.
De Nederlandse finale van het Europese Concours voor Champagne Ambassadeurs is gewonnen door Cees van Casteren. Plaats van handeling was The College Hotel in Amsterdam. Van Casteren en zijn medefinalisten Leonie Mooijekind en Ton Wortelboer kregen de opdracht 4 verschillende wijnen uit de Champagnestreek te presenteren op basis van 4 punten: het terroir, het etiket, het proeven en champagne-spijs combinaties. De finalisten kregen een half uur de tijd om hun presentatie voor te bereiden en 35 minuten voor de presentatie zelf, gevolgd door vragen van de jury. Cees van Casteren wint een verblijf van een week in de Champagnestreek. Hij zal samen met de zeven andere ‘landenwinnaars’ uit Frankrijk, Engeland, Duitsland, België, Italië, Zwitserland en Spanje bijzondere bezoeken afleggen en deelnemen aan de Europese Finale op 19 oktober.
De vakjury van de Nederlandse finale bestond uit: Noële Ruitenberg, Champagne Ambassadrice 2005, wijnschrijver Gert Crum, Ellen Dekkers , vinologe en cursusleidster van de Wijn Academie, Delphine Géraud namens het Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne en Stéphanie van Rantwijk van het Champagne Informatie Centrum (CIVC Nederland).
Misschien ook iets voor u
Zwitserse wijnen onbereikbaar? België weet beter!
Is het een mythe, of is het echt onmogelijk om wijn uit Zwitserland te importeren? Het is een vraag die...
Flesaanvraag PERSWIJN #5 2024 (Deadline 11 april)
Geachte importeur, Graag vragen wij uw aandacht voor de aanvraag van proefflessen voor PERSWIJN #5 2024 (verschijningsdatum 20 juli). Bij...
Voorwoord PERSWIJN #2 2024
Voor Perswijn #2 proefden we wijnen zonder toegevoegd sulfiet, reisden we naar La Clape, gaan we dieper in op Nebbiolo...
Chasselas mag gevierd worden
Tot veler verrassing streek een Gutedel uit de Duitse deelstaat Baden-Württemberg in het PERSWIJN Wijnconcours 2023 met de eer in...
PERSWIJN #2 2024 komt uit op maandag 11 maart!
Voor Perswijn #2 proefden we wijnen zonder toegevoegd sulfiet, reisden we naar La Clape, gaan we dieper in op Nebbiolo...
Proef Grands Crus de Bordeaux uit jaargang 2021
'Op het plateau van Pomerol en op de heuvels van Saint-Emilion zijn heel goede wijnen gemaakt.' Kom aanstaande maandag zelf...